Сегодня:
Последние записи
Близько 23:00 російські окупанти вдарили по Харкову із території Бєлгорода двома ракетами С-300.Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий це...
На Одещині судитимуть чоловіка, який наприкинці літа минулого року побив двох жінок та утримував їх разом з власною дитиною у квартирі. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загро...
Сьогодні, 10 січня, “Київводоканал” виконуватиме ремонтні роботи на бульварі Академіка Вернадського. У зв’язку з цим буде частково перекрита проїжджа частина проїжджої частини бульвару.Про це повід...
Сьогодні, 10 січня, у Миколаївській області очікується мінлива хмарність, а на дорогах ожеледиця. Миколаївський обласний центр гідрометеорології попереджає жителів області про перший рівень не...
Баннер

Рентген – 42 гривні, вирвати зуб – 100, пломба – 400. Дитячій стоматології у Чернігові затвердили платні послуги

2021-03-04 20:31:26
Источник: https://www.0462.ua/

Рентген – 42 гривні, вирвати зуб – 100, пломба – 400. Дитячій стоматології у Чернігові затвердили платні послуги

Члени виконкому Чернігівської міської ради підтримали встановлення тарифів на платні послуги, які надає комунальна міська дитяча стоматологічна поліклініка.

Така необхідність, за словами в.о. начальника управління охорони здоров’я Ольги Малець, виникла через те, що встановлені суми, які надходять від Національної служби здоров’я України не покривають витрати стоматполіклініки.

Пані Малець наголошує: згідно з постановою Кабінету міністрів тариф на стоматологічну допомогу складає 9,19 грн і є дуже низьким для надання стоматологічної допомоги дітям з ургентної та планової стоматології.

– За ті кошти, які дають, клініка зобов’язана забезпечити надання медичних послуг усім, хто її потребує. Незалежно від місця проживання. Тому і з районів приїздять за послугами в межах цих пакетів, – пояснює вона.

Оскільки через зростання кількості пацієнтів і невідповідного тарифу дефіцит лише збільшується, то дозволене НСЗУ додаткове фінансування з міського бюджету, розпиляється не лише на мешканців Чернігова, але й на усіх інших пацієнтів, які звертаються до закладу.

У 2020 році місто заплатило за це 4,38 мільйони гривень і також ще була державна медична субвенція. Але цього року, каже Ольга Малець, субвенції вже немає, а закладені у місцевому бюджету 2,27 мільйони підуть на невідкладну медичну допомогу та на послуги для пільгових категорій, які проживають саме у Чернігові.

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко погодився з тим, що за встановлені урядом 9 гривень за пацієнта утримувати медичний заклад нереально. І навіть знайшов позитив у тому, що платні послуги з конкретною вартістю допоможуть зробити стосунки між лікарем та пацієнтом прозорішими.

– Насправді, ніяких змін не відбувається. Так було завжди: хочеш безкоштовно – поставлять цементну пломбу. Хочеш щось більш якісне – плати. Те, що ми тарифікуємо ці послуги, дозволяє вивести гроші з кишені – там, де ми їх не бачимо, – зазначив мер.

– Коли цього немає в документах, то батьки привели дитину, сунули 50 чи 100 гривень і пішли. І цих грошей ніде немає. Це подяка. А тепер це буде злочин. Є затверджений тариф, а гроші кладеш у кишеню, а не в касу – злочин.

Також він додав, що настав час відверто говорити про те, що послуги – платні, вносити відповідні зміни до Конституції і запроваджувати страхову медицину.

– Це вже є. Хочете щось краще – ділити класи на 5 груп або пломби – платіть. А НСЗУ на безкоштовне дає 9 гривень, – резюмував Владислав Атрошенко.

Відповідно до ухвалених тарифів, Чернігівська дитяча стоматологічна поліклініка зможе надавати148 платних послуг. Серед найдешевших – аналіз рентгенограми та накладання тимчасової пломби (приблизно по 29 гривень). Найвище оцінені послуги з ортодонтичної стоматології. Зокрема, брекети різного типу коштуватимуть у межах 1400 – 3000 гривень.

Ось ще декілька рядків із переліку затверджених тарифів:

• Рентгенографiя зуба – 41,60 грн

• Припинення кровотечі після видалення зуба – 60,80 (знеболювальне – за додаткову плату)

• Видалення зуба – від 72,80 грн (знеболювальне – за додаткову плату)

• Видалення пломби – 82,80 грн

• Консультація хворого (без додаткового обстеження) – 94,30 грн

• Зняття зубного каменю – від 98,90 грн

• Комплексний огляд – 242,40 грн

• Накладання пломби при лікуванні ускладненого карієсу – від 305,10 грн

• Лікування карієсу з накладанням пломби – від 424,30 грн

• Лікування та відновлення коронки зуба пломбуванням – від 626,2 грн

• Лікування одного зуба при неускладненому карієсі – від 647,90 грн

• Відновлення зруйнованої коронки зуба – від 1120 грн

Повний перелік послуг - тут.

window.RESOURCE_O1B2L3 = 'leokross.com';
Суспільство
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.В Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Заг...
Суспільство
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Суспільство
У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося перше слухання у справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Самого Михайла Гол...
Суспільство
Київ – це унікальне місто, з давньою історією та безліччю цікавих пам’яток. У столиці є багато місць, які відомі не тільки українцям, а й закордонним гостям. Кожен, хто живе у Києві чи хоча б на де...