Сегодня:
Последние записи
Близько 23:00 російські окупанти вдарили по Харкову із території Бєлгорода двома ракетами С-300.Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий це...
На Одещині судитимуть чоловіка, який наприкинці літа минулого року побив двох жінок та утримував їх разом з власною дитиною у квартирі. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загро...
Сьогодні, 10 січня, “Київводоканал” виконуватиме ремонтні роботи на бульварі Академіка Вернадського. У зв’язку з цим буде частково перекрита проїжджа частина проїжджої частини бульвару.Про це повід...
Сьогодні, 10 січня, у Миколаївській області очікується мінлива хмарність, а на дорогах ожеледиця. Миколаївський обласний центр гідрометеорології попереджає жителів області про перший рівень не...
Баннер

Хто став гордістю Новоград-Волинської громади - 2020

2021-04-17 22:00:44
Источник: https://www.04141.com.ua/

Хто став гордістю Новоград-Волинської громади - 2020

Успішність кожної територіальної громади значною мірою залежить від тих, хто тут живе і працює. Своїми досягненнями, достойними справами, щоденною наполегливою працею кожен вносить свій особистий внесок у процвітання та розвиток свого краю. Проте кожна епоха народжувала людей, які чимось вирізнялися, хто мав хист до видатних справ, залишав по собі пам'ять, а подекуди й змінював хід історії.

Щороку Новоград-Волинська міська територіальна громада відзначає кращих своїх жителів – переможців рейтингу популярності «Гордість громади». Лауреатів рейтингу обирають з-поміж усіх сфер життєдіяльності – ділової, громадської, освітянської, медичної, благодійницької, спортивної, військової, творчої.

Цього року відзнаку «Гордість громади» отримали 38 номінантів. Вони працюють в різних галузях, але об’єднує їх одне – любов до своєї справи та вміння йти вперед. У зв’язку з карантинними обмеженнями, вручення відзнак відбувалося здебільшого в трудових колективах, окремо за кожною номінацією.

За вагомий внесок у економічний та соціальний розвиток Новоград-Волинської міської територіальної громади за 2020 рік, переможцями відкритого рейтингу популярності „Гордість громади - 2020“ визначено:

 «Підприємство року» - ПрАТ ВКФ «Леся», голова наглядової ради Сиченко Микола Вікторович.

ПрАТ «Виробничо-комерційна фірма« Леся» - сьогодні - це сучасне швейне виробництво, яке систематично займається впровадженням нових технологій.

У 2020 році на підприємстві розпочали виробництво захисних костюмів для медичних працівників. Безкоштовно передано 100 захисних костюм для працівників КНП «Новоград-Волинське міськрад ТМО» та 20 костюмів для працівників КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міської ради. Також, швейною фабрикою безкоштовно надано 300 масок для працівників соціальної сфери міста. Придбано ШВЛ та передано в КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО».

 «Підприємець з чуйною душею» - ФОП Козловська Олена Едуардівна, власниця швейного цеху.

Швейний цех має сучасне професійне технологічне обладнання, кваліфікаційний колектив. Під час боротьби з коронавірусною інфекцію разом з колективом надала допомогу місту в пошитті засобів індивідуального захисту. Робітники швейного цеху мають багаторічний досвід роботи і гарантують якість продукції та надання послуг.

«Єднання незламного духу та ідеї» - мініпекарня «ВашЛаВаш», засновники колишні військовослужбовці, учасники АТО/ООС Виговський Олександр Станіславович та Васильчук Сергій Володимирович.

Перший такий заклад харчування на Новоград-Волинщині. Нині мініпекарні працюють у мікрорайоні «Зелені» та біля «Торгового дому», асортимент випічки не гірший, аніж в авторитетних закладах обласних центрів. Власники закладу займають активну громадянську позицію, проводять різні соціальні, благодійні акції, підтримують військових та членів їх сімей: майстер-класи з випічки грузинських смаколиків для дітей учасників АТО стали доброю традицією.

 «Робітнича майстерність» - Лопатюк Григорій Дмитрович,  електрогазозварник устаткування котелень п’ятого розряду КП НВМР „Новоград-Волинськтеплокомуненерго“.

Григорій Дмитрович з перших днів роботи проявив себе як грамотний працівник. Постійно стежить за передовим досвідом роботи, ініціатор нововведень на підприємстві. В міжопалювальний період за активної участі Григорія Дмитровича проведена значна електрогазозварювальна робота по реконструкції теплових мереж із заміною аварійних ділянок, реконструкції котелень із заміною всього обладнання на обладнання з автоматизованою системою управління.

«Політ слова довжиною в століття» - редакція Новоград-Волинської міськрайонної офіційної громадсько-політичної газети «Лесин край».

24 грудня 2020 року виповнилося 100 років, як жителі Новограда-Волинського та району щотижня (в деякі роки по 5 разів на тиждень) отримують свіжі місцеві новини опубліковані в газеті - це понад 10 000 випусків. Разом з газетою люди переживали: голод, війну, відбудову та репресії, становлення Незалежної України, війну на Сході. Історії про це та багато іншого викарбувані на сторінках друкованого виданнях. Газета «Лесин край» - це літопис Новоград-Волинщини протягом століття.

 «Рушій (генератор) ініціатив» -  Власюк Анна Володимирівна, членкиня ГО «Новоград-Волинська організація жінок» і ГО «Матусі Н-В».

Анна Володимирівна приймає активну участь у житті нашої громади. Ніколи не стоїть осторонь проблемних питань, які виникають, загострює на них увагу громади та ініціює шляхи їх вирішення. Бере активну участь в усіх заходах, спрямованих на розвиток щасливого та різнобарвного дитинства у нашому місті. Є авторкою і переможцем «Бюджету участі» 2019, 2020 років. Успішно реалізовані проекти дитячого майданчику «Мультяшки» та «Шахове королівство» стали справжньою окрасою міського парку культури та відпочинку.

 «Кращий сімейний лікар» – Гутель Ірина Миколаївна, лікар загальної практики-сімейний лікар амбулаторії загальної практики – сімейної медицини №7 КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради.

Ірина Миколаївна у період реорганізації галузі показала високий результат у роботі по укладанню декларацій з пацієнтами на медичне обслуговування. Вивчає сучасні методи роботи вітчизняної та зарубіжної медицини.

«Кращий сімейний лікар» – Прищепа Світлана Михайлівна, лікар загальної практики-сімейний лікар Пилиповицької амбулаторії загальної практики – сімейної медицини КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради.

Світлана Михайлівна здійснювала керівництво амбулаторії загальної практики – сімейної медицини в Пилиповичах. У 2020 році активно приймає участь у лікуванні хворих на гостру респіраторну вірусну інфекцію COVID – 19.

 «Тепло душі дітям» - Полякова Ірина Іванівна, лікар-педіатр амбулаторії загальної практики – сімейної медицини №6 КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради.

Ірина Іванівна у період реорганізації галузі показала високий результат у роботі по укладанню декларацій з дитячим населенням на медичне обслуговування. Вивчає сучасні методи роботи вітчизняної та зарубіжної медицини у напрямку «педіатрія».

«Кращий лікар» - Фіщук Ірина Русланівна, завідувачка інфекційного відділення для дорослих КНП «Новоград-Волинське місьрайТМО».

Ірина Русланівна, в умовах високої епідеміологічної небезпеки, своєю самовідданою сумлінною працею, чіткими і якісними організаторськими рішеннями забезпечує роботу потужного відділення. Швидко освоїла особливості роботи під час пандемії. Незмінно працює в цих умовах. Досконало оволоділа особливостями лікування та діагностики хворих з короновірусною хворобою. Орієнтується в лабораторній діагностиці хворих з Covid-19, корегує лікування згідно отриманих результатів. Володіє навичками респіраторної підтримки хворих з короновірусною хворобою за допомогою лицевої маски. Слідкує за оновленнями та змінами в стандартах лікування хворих з короновірусною хворобою. Співпрацює з Національною службою здоров'я України.

«Краща старша медична сестра» - Кітовська Вікторія Петрівна, старша сестра медична приймального відділення КНП «Новоград-Волинське місьрайТМО».

Приймальне відділення працює в цілодобовому режимі. Завдяки чіткій роботі Вікторії Петрівни відділення працює злагоджено, завжди вчасно та в необхідній кількості замовлені медичні препарати та вироби медичного призначення. У 2020 році, у зв’язку з пандемією короновірусної хвороби, зміни відбулися і в приймальному відділенні. Оскільки кожен хворий, що потрапляє в лікарню потенційно інфікований, під контролем старшої сестри знаходиться забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту, антисептиками, щоденне прибирання приміщення, провітрювання. Вікторія Петрівна бере безпосередню участь в прийомі та обслуговуванні хворих. При потребі забезпечує цілодобовий пост молодших медсестер та сестер медичних. При необхідності сама виходить в зміни.

«Кращий лікар-анестезіолог» – Кухарський Петро Павлович, лікар-анестезіолог відділення анестезіологіх та інтенсивної терапії КНП «Новоград-Волинське місьрайТМО».

Петро Павлович досконало володіє всіма видами анестезіологічної допомоги: внутрішньовенної, внутрімязевої, інтубаційної провідниковової. Тільки у Новоград – Волинському відділенні анестезіології та інтенсивної терапії використовуються такі сучасні методи лікування як плазмаферез, встановлення штучного водія ритму. Освоєно і введено і дію сучасні апарати штучної вентеляції легень. З червня 2020 року переведений для лікування хворих з короновірусною хворобою до інфекційного відділення для дорослих в реанімаційні палати. Освоїв особливості роботи в умовах високої епідеміологічної небезпеки. На високому рівні володіє навичками респіраторної підтримки хворих з короновірусною хворобою в режимах СРАС та ШВЛ.

«Кращий лікар-педіатр» – Рижова Ольга Леонідівна, лікар-невролог дитячої поліклініки консультативно-діагностичної допомоги КНП «Новоград-Волинське місьрайТМО».

Ольга Леонідівна у своїй професійній діяльності постійно удосконалює методи та принципи роботи з надання кваліфікованої медичної допомоги дітям з неврологічною паталогією міста і району. Прослідковує фізичний та розумовий розвиток дітей раннього віку. Проводить профілактичну, медичну та психологічну допомогу дітям – інвалідам міста та району неврологічного та психітаричного профілю. Систематично проводить роботу з батьками цих дітей. Велику увагу приділяє дітям з відхиленням психічного розвитку. З листопада 2020 року переведена до інфекційного відділення для дорослих для лікування хворих з короновірусною хворобою, освоїла особливості роботи в умовах високої епідеміологічної небезпеки. Оволоділа особливостями лікування та діагностики хворих з короновірусною хворобою. Орієнтується в лабораторній діагностиці хворих з Covid-19, корегує лікування згідно отриманих результатів.

«Краща медична сестра» – Бондарчук Алла Степанівна, сестра медична блоку інтенсивної терапії неврологічного відділення КНП «Новоград-Волинське місьрайТМО».

Алла Степанівна володіє великим досвідом роботи, має хороші практичні знання по своїй спеціальності, що дозволяє успішно справлятися з роботою. З вересня 2020 року переведена до інфекційного відділення для дорослих для лікування хворих з короновірусною хворобою. Швидко освоїла особливості роботи в умовах високої епідеміологічної небезпеки. За короткий проміжок часу оволоділа навичками по догляду за вкрай важкими хворими в реанімаційному відділенні. Навчилася користуватися апаратурою моніторингу стану хворих з Covid-19.

«Краща медична сестра» - Гриценко Олена Владиславовна, медична сестра загальної практики Наталівської амбулаторії.

Олена Владиславовна під час розпалу епідемії коронавірусної інфекції на території Наталівської сільської ради надавала допомогу мешканцям громади в режимі 24/7.

 «Кращий лікар-терапевт» - Гнатюк Сергій Павлович, завідувач терапевтичного відділення КНП «Новоград-Волинське місьрайТМО».

Сергій Павлович, очоливши колектив терапевтичного відділення, докладає всіх зусиль, щоб забезпечити роботу потужного підрозділу в сучасних умовах. З серпня місяця 2020 року переведений для лкування хворих з короновірусною хворобою до ізоляційного відділення. Освоїв особливості роботи в умовах високої епідеміологічної небезпеки. Орієнтується в лабораторній діагностиці хворих з Covid-19, корегує лікування згідно отриманих результатів. Володіє навичками респіраторної підтримки хворих з короновірусною хворобою за допомогою лицевої маски

«Кращий лікар» – Андрусенко Дмитро Олександрович, лікар-отоларінголог поліклініки консультативно-діагностичної допомоги КНП «Новоград-Волинське місьрайТМО».

Дмитро Олександрович володіє технікою обстеження та діагностики пацієнтів з ЛОР патологією, технікою оперативного втручання при ЛОР паталогії. З серпня місяця 2020 року переведений для лікування хворих з короновірусною хворобою до ізоляційного відділення. Освоїв особливості роботи в умовах високої епідеміологічної небезпеки. Проводить лікування хворих з короноірусною хворобою згідно наказів та протоколів МОЗ України. Орієнтується в лабораторній діагностиці хворих з Covid-19, корегує лікування згідно отриманих результатів. Володіє навичками респіраторної підтримки хворих з короновірусною хворобою за допомогою лицевої маски.

«Кращий медичний заклад» – комунальне некомерційне підприємство «Новоград-Волинське місьрайТМО», генеральний директор Борис Василь Миколайович.

В 2020 році колектив КНП «Новоград – Волинське міськрай ТМО» працював в край складних і напружених умовах  пандемії коронавірусної інфекції.

Лікувальний заклад віднесено до закладів першої черги надання медичної допомоги хворим на Сovid-19. Міськрай ТМО забезпечувало надання екстреної медичної допомоги населенню міста та району.

Колектив КНП «Новоград – Волинське міськрай ТМО» справився з поставленими завданнями на високому професійному рівні і в повному обсязі.

«Кращий медичний заклад» – Новоград-Волинська підстанція КНП «Центр екстреної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради, завідувач Мартиневич Богдан Іванович.

Новоград-Волинська підстанція екстреної медичної допомоги є передовою ланкою в обслуговуванні усіх екстрених, термінових, критичних захворювань і надає першу медичну допомогу хворим і потерпілим. Медичні працівники прийняли активну участь у боротьбі з коронавірусною інфекцією. Протягом 2020 року було обслуговано 806 осіб із підозрою, в подальшому підтверджені випадки COVID-19. Ця цифра складає ¼ від усіх захворівших у Новоград-Волинському місті та районі. Важкі періоди у боротьбі з коронавірусною інфекцією були спочатку перші місяці, коли не було засобів індивідуального захисту, літні місяці, коли було важко працювати через перегрів тіла у захисних костюмах і жовтень-листопад, коли було до 240 викликів до хворих з COVID-19 за один місяць.  

 «Інклюзія в дії» - Новоград-Волинський дошкільний навчальний заклад №13 «Ромашка», директор Сварицевич Оксана Григорівна.

Створено якісне освітнє середовище для дітей з особливими освітніми потребами (2 інклюзивні групи): відкрито сучасну ресурсну кімнату. Колектив співпрацює з науковцями Інституту психології Г.С.Костюка з метою впровадження наукових розробок у практику роботи закладу. Учасники Українського форуму «Нові вектори програми «Дитина», міжнародного фестивалю «Перспектива», Міжнародної українсько-італійської літньої школи з інклюзивної педагогіки. Постійно співпрацюють з ІРЦ м. Новограда-Волинського: проведено міське методичне об`єднання для завідувачів та методистів закладів дошкільної освіти; онлайн заняття для педагогів закладів освіти.

«Інклюзія в дії» - Новоград-Волинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №7 Житомирської області, директор Овдіюк Віктор Іванович

У закладі 8 класів, у яких навчається 14 учнів з особливими освітніми потребами, для яких створені комфортні умови: функціонує окреме шкільне методичне об`єднання педагогів, які забезпечують інклюзивну освіту; проведено тренінг для асистентів учителів міста та району за підтримки ГО Волонтерського руху «Спільна допомога» (Посольство США в Україні); обладнана ресурсна кімната.

«Дозвілля: реалії та виклики»

Палац дітей та молоді  міста Новограда-Волинського, директор Добровольна Ольга Харитонівна.

Вперше в умовах карантину було організовано табір короткотривалого перебування з гнучким дистанційним режимом та міський Клуб відпочинку «ADRENALIN» (взяло участь більше 300 дітей закладів освіти міста)

Родина «SMART» - Сахно Дарія Анатоліївна, випускниця Ліцею №1 імені Лесі Українки міста Новограда-Волинського та Сахно Анатолій Анатолійович – батько.

Дарія Анатоліївна зайняла ІІІ місце у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН у відділенні комп’ютерних наук, секція «Технології програмування», призер обласних олімпіад з англійської та німецької мови.

Анатолій Анатолійович у 2020 році був керівником науково-дослідницької роботи Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН Дарія Анатоліївна, яка виборола перемогу на обласному етапі та ІІІ місце у фіналі; підготував команду, яка отримала диплом за успішний виступ на Всесвітньому інтелектуальному турнірі «CS50Puzzle Day»; розроблено і виготовлено шкільні розумні годинники.

«Впевнений поступ у професійній освіті» - Державний навчальний заклад «Новоград-Волинське вище професійне училище», директор Паламарчук Микола Євгенович.

Створено навчально-практичний центр з професії «Верстатник деревообробних верстатів». Новостворений центр об’єднав майстерні ручної та дві майстерні механічної обробки деревини і два класи для проведення вступних інструктажів. У відремонтованих власними силами за сучасними технологіями майстернях встановлено 20 імпортних деревообробних верстатів. На базі закладу організовано кадрову перепідготовку для працівників підприємств міста, а саме  з меблевої фабрики «Мірт» та ТОВ «Факро».

 «Берегиня пам’яті Лесі Українки» - Римська Віра Омелянівна, завідувачка літературно-меморіального музею Лесі Українки.

Віра Омелянівна заслужений працівник культури, почесний громадянин м.Новограда-Волинського.

Вивчає та відтворює до найменших подробиць творчий шлях видатної української письменниці культурної та громадської діячки, уродженки м. Новограда-Волинського, Лесі Українки. Очоливши музей, власноруч створила експозицію, а згодом провела повну реекспозицію музею, зібрала понад 2000 експонатів. Віра Омелянівна є одним з ініціаторів створення в місті Новограді-Волинському пам’ятника Лесі Українці, музею родини Косачів. Щороку в якості організатора Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела» проводить масові заходи в Лесиній домівці. За її сприяння започатковано  «Плеяди паростків Лесиного краю», які відвідують поети, письменники, науковці з усієї України та зарубіжжя. Віра Омелянівна продовжує активно працювати у складі Житомирського науково-краєзнавчого товариства дослідників Волині.

«Берегиня історичної спадщини» - Жовтюк Олена Миколаївна, директор краєзнавчого музею м. Новограда-Волинського.

Завдяки Олені Миколаївні в архіві музею зібрані спогади старожилів міста. Музей почав збагачуватися новими численними колекціями: це матеріали археологічних розкопок древнього городища, предмети побуту різних соціальних верств населення минулих віків. Була зібрана колекція вишитих сорочок та інші предмети етнографії. За її ініціативи ведеться робота щодо створення військово-меморіального комплексу просто неба на базі фортифікаційних споруд періоду Другої світової війни у гарматному напівкапонірі №306, що брав участь в обороні міста і є філією краєзнавчого музею. Олена Миколаївна активно реагує на сьогодення і в музеї створена експозиція, присвячена подіям АТО і ООС.

«Звягельський соловейко» - Мінгалєєва Наталка, учениця Школи мистецтв.

Наталка навчається в Школі мистецтв м.Новограда-Волинського по предмету фортепіано та народний вокал; активна учасниця зразкового ансамблю Школи мистецтв «Цвіте терен» та зразкового дитячого ансамблю «Ордана» міського палацу культури; учениця танцювального колективу «Грація». Вона вийшла на сцену в 5 років і зрозуміла, що це поклик її душі та серця.

Наталка у 2020 році стала лауреатом І премії V Всеукраїнського  фестивалю-конкурсу мистецтв «DANS-VOCAL-КЛАС» м.Львів в номінації естрадний вокал, лауреатом І премії Міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв «Підкори сцену» м.Київ в номінації народний вокал. Отримала Диплом за І місце в VІІІ Міжнародному шоу-фестивалі талантів «ZaГрай Fest – «На Біс» м.Запоріжжя в номінації народний вокал, диплом за І місце у Всеукраїнському телевізійному конкурсі-фестивалі мистецтв «Зірочко, засвітись!» м.Житомир в номінації вокал, гран-прі у Всеукраїнському телевізійному конкурсі-фестивалі «Зірочко, засвітись!» м.Житомир в номінації вокальний дует.

У 2020 році до 150-річчя з дня народження було здійснено декілька творчих проектів, в яких Наталія брала активну участь, як солістка та створювала фото образ поетеси.

«Фізична культура і спорт» Калатинець Роман Володимирович, майстер спорту України з волейболу.

Роман Володимирович член Житомирської обласної громадської організації «Новоград-Волинська федерація волейболу», гравець ВК «Житичі-ПНУ». У 2020 році у складі збірної команди займав призові місця в змаганнях обласного, Всеукраїнського та міжнародного рівнів. Отримав І місце в Кубку України 2019/2020 з волейболу серед чоловіків, ІІ місце в Суперкубку України 2020 з волейболу серед чоловіків. Виконав норматив Майстер спорту України.

«Фізична культура і спорт» - Десятко Діана Юріївна, чемпіонка України серед юніорок з вільної боротьби.

Діана Юріївна переможець на чемпіонатах області, України та всеукраїнських змаганнях. У 2020 році виборола ІІІ місце на чемпіонаті України серед юніорок з вільної боротьби та на чемпіонаті України серед жінок до 23 років, які відбулися у м. Львів.

«Фізична культура і спорт» Возняк В’ячеслав Леонідович, тренер-викладач з настільного тенісу.

В’ячеслав Леонідович тренер-викладач дитячо-юнацької спортивної школи управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новоград-Волинської міської ради з настільного тенісу. Проявив наполегливість у зміцненні матеріально-технічної і методичної бази відділення тенісу настільного ДЮСШ. Вихованці В’ячеслава Леонідовича постійні переможці міських, обласних і Всеукраїнських змагань. У 2020 році під його керівництвом вихованці зайняли ІІІ місце в клубному чемпіонаті України «Дитяча ліга» з настільного тенісу .

«Фізична культура і спорт» Мірзабекян Юра Левонович, тренер-викладач з вільної боротьби.

Юра Левонович тренер-викладач з вільної боротьби. За період своєї тренерської діяльності підготував чемпіонів області, призерів та чемпіонів України, Європи та світу. Також підготував чотирьох майстрів спорту України та членів збірних команд України з вільної боротьби та близько ста кандидатів майстрів спорту.

«Фізична культура і спорт» ФК «Звягель», чемпіон області з футболу, володар кубку Житомирської області.

Президент клубу – Нусбаум Степан Антонович, рада клубу Малярик Віктор, Портянко Сергій, Лавренюк Олександр, Кузьмич Григорій, тренер команди Скидан Руслан.

У 2020 році команда стала переможцями Чемпіонату у вищій лізі та Першості у першій лізі Житомирської області з футболу сезону 2020 р, а також фіналістами Кубку Житомирщини сезону 2020.

«Фізична культура і спорт»  Гордієнко Олександр Сергійович, засновник та президент обласної федерації з карате.

Олександр Сергійович є засновником і президентом «Федерації кіокушинкай карате Житомирської області» і діючим тренером. В Новоград-Волинському налічується 9 клубів, в місті та районі працюють 5 тренерів та виховуються 400 вихованців. Звягельчани є неодноразовими переможцями та призерами обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань.

«Сильна духом» - Степанюк Вікторія Сергіївна (с.Великий Молодьків), чемпіонка з армреслінгу.

Вікторія Сергіївна чемпіонка України з армспорту серед інвалідів, багаторазова чемпіонка України з гирьового спорту, переможниця та призерка Кубка України. За декілька років постійних тренувань виконала норматив майстра спорту з гирьового спорту та з армспорту. Входить до десятки кращих спортсменів України з гирьового спорту серед дорослих. Вікторія інвалід з дитинства, яка має великі здібності. Крім фізичного розвитку, вона прекрасно малює і бере участь у художніх виставках

«Військова доблесть» -сержант Ковтунівський Богдан Вікторович, санітарний - інструктор, автомобільної роти підвозу продовольства, речового і військово - технічного майна військової частини А2925, оперативного командування “Північ” Сухопутних Військ Збройних Сил України

Богдан Вікторович приймав участь в зоні АТО в бойових діях за Савур-Могилу, бої в Міусинську, Петровському, Степанівці, Дмитрівці та інших населених пунктах. Основним завданням було надання невідкладної медичної допомоги пораненим військовослужбовцям. У 2020 році приймав участь в зоні Операції об’єднаних сил в місті Рубіжному Луганської області.

«Військова доблесть» лейтенант Чередник Богдан Миколайович, командир взводу польового водопостачання інженерно-технічної роти інженерного батальйону 12 окремого полку оперативного забезпечення оперативного командування “Північ”

Богдан Миколайович приймав участь в АТО та ООС на території Донецької та Луганської областей. Є учасником бойових дій. Військові статути знає та постійно керується ними в повсякденній роботі.

«Військова доблесть» - лейтенант Катеринчик Василь Юрійович, командир І розвідувальної роти військової частини А2076

Василь Юрійович приймав участь в АТО та ООС на території Донецької та Луганської областей. В складних обставинах швидко орієнтується і діє впевнено, приймає правильні і обґрунтовані рішення. Військові статути знає та постійно керується ними в повсякденній роботі.

 «Героїчний вчинок року» солдат Омельчук Анатолій Анатолійович, водій взводу забезпечення 1 самохідного артилерійського дивізіону 30 ОМБ оперативного  командування “Північ” Сухопутних Військ Збройних Сил України.

Анатолій Анатолійович приймав участь в АТО та ООС. В грудні 2020 року солдат побачив полум’я над дверима сусідньої будівлі. Не роздумуючи побіг на допомогу до будинку та з сусідом врятували з палаючого будинку 3 дітей та їхню бабусю. Таким чином, своїм мужнім вчинком, вправними та швидкими діями було врятовано людські життя. 


Суспільство
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.В Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Заг...
Суспільство
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Суспільство
У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося перше слухання у справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Самого Михайла Гол...
Суспільство
Київ – це унікальне місто, з давньою історією та безліччю цікавих пам’яток. У столиці є багато місць, які відомі не тільки українцям, а й закордонним гостям. Кожен, хто живе у Києві чи хоча б на де...