Сегодня:
Последние записи
Близько 23:00 російські окупанти вдарили по Харкову із території Бєлгорода двома ракетами С-300.Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий це...
На Одещині судитимуть чоловіка, який наприкинці літа минулого року побив двох жінок та утримував їх разом з власною дитиною у квартирі. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загро...
Сьогодні, 10 січня, “Київводоканал” виконуватиме ремонтні роботи на бульварі Академіка Вернадського. У зв’язку з цим буде частково перекрита проїжджа частина проїжджої частини бульвару.Про це повід...
Сьогодні, 10 січня, у Миколаївській області очікується мінлива хмарність, а на дорогах ожеледиця. Миколаївський обласний центр гідрометеорології попереджає жителів області про перший рівень не...
Баннер

Як пофарбувати яйця: Рекомендації по фарбуванню яєць в цибулинні на Великдень

2021-05-01 15:19:21
Источник: https://www.04141.com.ua/

Як пофарбувати яйця: Рекомендації по фарбуванню яєць в цибулинні на Великдень

Традиція фарбувати яйця прийшла до нас з найдавніших часів. І з тих пір кожен рік в Світле весняне свято Великодня ми не забуваємо про неї, і створюємо своїми руками маленькі творчі шедеври. Також, як не забуваємо в ці знаменні весняні дні готувати смачну сирну паску і пекти високі ароматні паски.

І сьогодні ми будемо фарбувати цей великодній символ. Наше завдання навчитися робити це різними способами. А накопичилося таких способів в народі чимало. У кожної господині напевно є свій улюблений, яким вона користується з року в рік. Але у кожної з нас настає такий момент, що хочеться спробувати щось нове.

І якраз сьогоднішня стаття для такого випадку. Ми поділимося з вами тими рецептами. Загалом, способів буде багато, і кожен з вас вибере щось на свій смак. Адже пофарбувати найголовніший великодній символ своїми руками це завжди те мистецтво.

Завтра настане Православна Пасха. Всі ми будемо ходити один до одного в гості з пасками і крашанками, «битися» ними. А на слова: «Христос Воскрес!», отримувати відповідь: "Воістину Воскрес!» І всі разом будемо радіти приходу весни, відродження природи, сонячного світла і тепла. Радіти як ніколи чуду, яким колись і було диво воскресіння Христа.

Великодні писанки - це основа і прикраса будь-якого столу. На даний час не складає труднощів красиво їх оформити, в магазинах продається велика кількість різноманітних барвників, матеріалів для декупажу, декорування та іншого оформлення.

Для тих же, хто хоче проявити свою творчість, існує багато цікавих способів оформлення. Головна вимога до цього - пофарбовані зразки не повинні бути темними, похмурими. Вітаються весняні кольори, обов'язковий червоний, і всі його відтінки. 

Для правильного фарбування існує кілька базових правил.

  • для кращого і рівномірного кольору яйця необхідно промити і знежирити. Промити можна за допомогою мила, а знежирити за допомогою спирту.
  • варити їх потрібно тільки тоді, коли вони полежать при кімнатній температурі якийсь час. Тоді під час нагрівання їх в гарячій воді не буде різкого перепаду температури, і шкаралупа залишиться цілою
  • варити їх краще з додаванням солі, приблизно одна столова ложка на 1-1,2 склянки води, щоб варені і пофарбовані зразки мали гарний святковий вигляд, їх треба обсушити і протерти ганчіркою, змоченою в рослинному маслі. Потім ретельно відполірувати їх сухої бавовняної ганчірочкою. Так вони вийдуть блискучими і глянсовими.

Для оформлення великодніх яєць, в залежності від способу фарбування існують такі поняття:

- крашанки - фарбуються в один колір

- крапанки - фарбуються в основний колір, але на них існують вкраплення у вигляді цяток, плям або смужок іншого кольору

- дряпанки - тоновані в один колір, але візерунок на них видряпувала вручну

- писанки - мають орнаментний або сюжетний малюнок, розписуються вручну фарбами або фарбуються особливим способом.

Як пофарбувати яйця: Рекомендації по фарбуванню яєць в цибулинні на Великдень, фото-1

І так як же можна красиво оформити цей пасхальний символ і проявити свою творчість?

Фарбування яєць на Великдень цибулевим лушпинням

Найпопулярніший спосіб фарбування - це використання цибулиння. Цим способом забарвлення користувалися наші прабабусі, і напевно їх прабабусі теж. Це дуже простий і доступний спосіб, що дозволяє домогтися гами кольору від світло-жовтого до темно-коричневого. Чим більше брати лушпиння для фарбування, тим темніше вийде колір. Інтенсивність забарвлення теж вносить свої корективи в відтінок.

Як пофарбувати яйця: Рекомендації по фарбуванню яєць в цибулинні на Великдень, фото-2

А якщо використовувати різні пристосування, то можна отримати не тільки задуманий колір, але ще і малюнок.

Розглянемо кілька різних способів. І ось найпростіший.

1. Лушпиння промити, потім помістити в каструлю і залити холодною водою. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити на повільному вогні 30-40 хвилин.

2. Після того, як вийде час, вимкнути вогонь, накрити кришкою і залишити настоюватися отриману суміш приблизно 1 годину.

3. Заздалегідь дістати яйця з холодильника, дати полежати їм при кімнатній температурі 1-2 години. Перед фарбуванням потрібно довести їх температуру до кімнатної. Якщо ставити варитися їх відразу з холодильника, то вони можуть полопатися.

4. Процідити відвар, звільнивши його від лушпиння, посолити. Помістити в нього яйця і варити 7-10 хвилин.

Як пофарбувати яйця: Рекомендації по фарбуванню яєць в цибулинні на Великдень, фото-3

5. Дістати їх ложкою, помістити в миску і охолодити в проточній холодній воді.

6. Для отримання більш насиченого кольору, їх можна знову повернути в настій лушпиння, і потримати їх там до бажаного кольору.

7. Просушити і змастити марлечкой змоченою в рослинному маслі.

Для отримання насиченого червоно-коричневого кольору потрібно взяти лушпиння від 8-10 цибулин і залити її двома склянками води.


Суспільство
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.В Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Заг...
Суспільство
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Суспільство
У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося перше слухання у справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Самого Михайла Гол...
Суспільство
Київ – це унікальне місто, з давньою історією та безліччю цікавих пам’яток. У столиці є багато місць, які відомі не тільки українцям, а й закордонним гостям. Кожен, хто живе у Києві чи хоча б на де...