Сегодня:
Последние записи
Близько 23:00 російські окупанти вдарили по Харкову із території Бєлгорода двома ракетами С-300.Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий це...
На Одещині судитимуть чоловіка, який наприкинці літа минулого року побив двох жінок та утримував їх разом з власною дитиною у квартирі. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загро...
Сьогодні, 10 січня, “Київводоканал” виконуватиме ремонтні роботи на бульварі Академіка Вернадського. У зв’язку з цим буде частково перекрита проїжджа частина проїжджої частини бульвару.Про це повід...
Сьогодні, 10 січня, у Миколаївській області очікується мінлива хмарність, а на дорогах ожеледиця. Миколаївський обласний центр гідрометеорології попереджає жителів області про перший рівень не...
Баннер

У липні у Добропіллі пройде фестиваль «З країни в Україну»

2021-06-23 20:49:17
Источник: https://www.06277.com.ua/

У липні у Добропіллі пройде фестиваль «З країни в Україну»

10 липня у Добропіллі відбудеться фестиваль «З країни в Україну» – щорічний масштабний культурно-просвітницький захід. Історія, культура, освіта, наука та творчість – Україна, що об’єднує та надихає. Особливістю цьогорічного фестивалю буде спеціально адаптована до карантинних умов програма – децентралізовані локації та діджитал-контент.

Фестиваль організовує Фундація соціальних інновацій «З країни в Україну» спільно з командами локальних менеджерів за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Загалом фестиваль цього року завітає до 11 міст Сходу та Півдня України: Слов’янськ, Краматорськ, Бахмут, Дружківка, Добропілля, Мирноград, Станиця Луганська, Старобільськ, Щастя, Херсон та Маріуполь.

Нагадаємо, проєкт започатковано у 2014 році, щоби допомогти громадам прифронтових міст наповнити свої міста атмосферою єдності та підтримки. Наразі фестиваль відбувається у маленьких та великих містах всієї України.

В програмі фестивалю цього року: фотовиставка відомих українських фотографів, кінотеатр просто неба та майстер-класи з фільмування, лекції від сучасних підприємців-інноваторів, лекції про сучасну українську науку від проєкту Inscience та демонстрація експонатів Музею Науки від МАН України, майстер-класи з традиційних ремесел, онлайн-бібліотека та багато іншого інтерактивного та унікального українського контенту.

Також в межах фестивалю реалізовано спецпроєкт «Натхнення Сходу». Для кожного з 11 міст фестивалю було обрано одного артиста-амбасадора. Разом з відомим українським режисером та кліпмейкером Віктором Придуваловим, артисти провели творчі дослідження та зняли відеокліпи на одну зі своїх пісень у відповідних містах.

Артисти Натхнення Сходу: Jamala, Alyona Alyona, СКАЙ, ТНМК, NESPROSTA, Alex Silakov, Жадан і Собаки, MAZEPA, Hurtom, Христина Соловій, Сергій Асафатов.

Амбасадоркою Мирнограда стала популярна українська реп-співачка та авторка пісень – Аlyona Аlyona. Прем’єри всіх кліпів можна буде побачити на локації Центральний простір в день проведення фестивалю.

Цього року програма Фестивалю розміститься на 5 основних локаціях:

  • Локація Центральний простір, де буде фотовиставка, інфографіка про владу, контент про Фестиваль на великих екранах та прем'єра кліпів спецпроєкту «Натхнення Сходу».  
  • Локація Україна сучасна, де розмістяться мобільна виставка від Музей науки Малої академії наук України, проєкт Science Teens Platform та Pocket City AR.
  • Локація Україна традиційна – майстер-класи народних ремесел та лекції від Український інститут національної пам'яті.
  • Локація Україна змістовна презентує майданчики «Фотонапрям», «Кінонапрям» від Сучасне Українське Кіно та «Відкрита бібліотека» від Український інститут книги.
  • Локація Україна активна – включає майданчики «Молодь та спорт», «Охорона здоров’я» та «Містечко громадських організацій».
  • До того ж, команди місцевих організаторів підготують власні оригінальні ЛОКАЦІЇ для свого міста.

Суспільство
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.В Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Заг...
Суспільство
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Суспільство
У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося перше слухання у справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Самого Михайла Гол...
Суспільство
Київ – це унікальне місто, з давньою історією та безліччю цікавих пам’яток. У столиці є багато місць, які відомі не тільки українцям, а й закордонним гостям. Кожен, хто живе у Києві чи хоча б на де...