Сегодня:
Последние записи
Близько 23:00 російські окупанти вдарили по Харкову із території Бєлгорода двома ракетами С-300.Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий це...
На Одещині судитимуть чоловіка, який наприкинці літа минулого року побив двох жінок та утримував їх разом з власною дитиною у квартирі. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загро...
Сьогодні, 10 січня, “Київводоканал” виконуватиме ремонтні роботи на бульварі Академіка Вернадського. У зв’язку з цим буде частково перекрита проїжджа частина проїжджої частини бульвару.Про це повід...
Сьогодні, 10 січня, у Миколаївській області очікується мінлива хмарність, а на дорогах ожеледиця. Миколаївський обласний центр гідрометеорології попереджає жителів області про перший рівень не...
Баннер

Відпочинок 2021 | Очаків - море, затока та довга дорога

2021-07-02 17:21:47
Источник: https://www.6262.com.ua/

Відпочинок 2021 | Очаків - море, затока та довга дорога

Сайт міста Слов’янська продовжує рубрику “Відпочинок 2021”, у якій ми розказуємо про відомі і не дуже місця для літнього відпочинку в Україні. Сьогодні відправимося до міста Очакова.

Місто Очаків знаходиться в Миколаївському районі Миколаївської області. Курортне місто з портом розташоване на місці впадіння Дніпровської затоки в Чорне море. Це мальовничі обриви уздовж узбережжя, піщані пологі пляжі, розвинена міська інфраструктура та відносно низькі ціни. А ще неподалік знаходиться Кінбурнська коса.

Як дістатися

Зі Слов’янська до Очакова доведеться доїжджати з пересадками, незалежно від того, оберете ви автобус чи потяг.

Так, з автостанції Слов’янська можна доїхати до Дніпра, а звідти - теж автобусом до Очакова чи Миколаїва приблизно за шість годин. Справа у тому, що найближчий залізничний та дорожний вузол від Очакова - саме Миколаїв. 

Якщо оберете потяг, то спочатку можна доїхати також до Дніпра або до Київа чи Харкова. Від Дніпра до Миколаєва є потяг, в якому плацкарт коштує 230,44 грн, купе - 392,48 грн. Зі Слов’янська до Дніпра квиток на потяг коштує 266,96 грн (купе) та 168,08 грн (плацкарт).

Щодо маршруту через Київ, то до столиці квиток другого класу на інтерсіті коштує 475,54 грн, плацкарт - 230,06 грн, купе - 388,31 грн.

Є ще варіант доїхати до Харкова, а там сісти на потяг до Миколаєва. До Харкова можна доїхати за 140-200 грн, а звідти до Миколаєва - 539,20 грн за купе та 305,79 грн за плацкарт.

Отже, якщо ви все ж доїхали до Миколаєва, то там треба сісти на автобус до Очакова. Дорога триває близько двох годин та коштує 90 грн.

Де жити

Ціни на житло в Очакові відносно низькі. Є вибір серед готелів, приватних будинків та квартир. Вартість залежить від умов, відстані від моря та інфраструктури.

Так, можна знайти дво- чи тримісний номер зі зручностями за 324-600 грн. Номер без зручностей чи з частковими зручностями - 100-300 грн.

Квартира - 400-500 грн. Апартаменти чи сімейне бунгало - 1150 грн.

Де купатися та загоряти

Для туристів найбільш цікавим є Чорноморське узбережжя Очакова, які знаходяться на Чорноморській косі. Доречі, Чорноморська коса адміністративно відноситься до селища Чорноморка, яке знаходиться поблизу. 

Пляжі завширшки там сягають 50 м. серед них є морські та лиманські. Морські - на південній частині Чорноморської коси, лиманські - на північній. Лиманські пляжі відносяться до Березанського лиману та Бейкушської затоки.

Пляжі в Очакові безкоштовні, там є надувні гірки, навіси, ліжаки, кабінки для переодягання, сміттєві баки. Однак спуститися до них не завжди просто через мальовничі глиняні обриви та гірські гряди.

Східний бік Очакова омиває прісна Дніпровська затока. Але там узбережжя не обладнане для відпочинку.

Інфраструктура, розваги, пам’ятки

В Очакові є автостанція, Нова пошта, магазини продуктів та господарських товарів, банкомати, залізничні каси. Є парк Шевченка, але кажуть, що він виглядає не дуже новим.

Серед цікавого - аквапарк, Музей мариністичного живопису ім. Судковського, Військово-історичний музей ім. Суворова. Вартують уваги Кінбурнська коса та антична грецька колона Ольвія. 

Від Очакова до коси можна дістатися катером за 30-60- хвилин. Там можна побачити пташиний базар, табун диких коней, скуштувати свіжі мідії в лимонному соусу, походити уздовж білого пляжу, поїздити на квадроциклі.

Ольвія - це руїни стародавнього міста, де досі ведуться розкопки. Можна на власні очі побачити грецькі квартали, майстерні, храми, некрополі, будинки та адміністративні будівлі.

Ціни на продукти та харчування

Проблем із купівлею продуктів у місті немає - для цього є велика кількість магазинів, супермаркет та два великих ринки. Ціни на продукти не дуже відрізняються від інших міст України.

Комплексне харчування в кафе коштує від 300 грн за добу. Воду можна купляти бутильовану, хоча місцеві мешканці використовують і воду з крану.

Приєднуйтесь до нас у Viber та підписуйтесь в Instagram


Суспільство
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.В Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Заг...
Суспільство
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Суспільство
У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося перше слухання у справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Самого Михайла Гол...
Суспільство
Київ – це унікальне місто, з давньою історією та безліччю цікавих пам’яток. У столиці є багато місць, які відомі не тільки українцям, а й закордонним гостям. Кожен, хто живе у Києві чи хоча б на де...