Сегодня:
Последние записи
Близько 23:00 російські окупанти вдарили по Харкову із території Бєлгорода двома ракетами С-300.Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий це...
На Одещині судитимуть чоловіка, який наприкинці літа минулого року побив двох жінок та утримував їх разом з власною дитиною у квартирі. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загро...
Сьогодні, 10 січня, “Київводоканал” виконуватиме ремонтні роботи на бульварі Академіка Вернадського. У зв’язку з цим буде частково перекрита проїжджа частина проїжджої частини бульвару.Про це повід...
Сьогодні, 10 січня, у Миколаївській області очікується мінлива хмарність, а на дорогах ожеледиця. Миколаївський обласний центр гідрометеорології попереджає жителів області про перший рівень не...
Баннер

Як зробити Новоград-Волинський краще?: 10 ідей для розвитку міста

2021-08-01 19:28:33
Источник: https://www.04141.com.ua/

Як зробити Новоград-Волинський краще?: 10 ідей для розвитку міста

Ситуація з благоустроєм у місті Новограді-Волинському сьогодні складна; розуміння того, що потрібно зробити, а що, навпаки, заборонити складається враження, що немає.

Редакція сайту міста Новограда-Волинського 04141.com.ua вирішила скласти список з 10 ідей, які стануть в нагоді нашому місту, при підготовці матеріалу враховували кращий досвід реалізованих проєктів - в Україні та за кордоном.

Кожна з ідей вимагає більших чи менших ресурсів чи часу на втілення. Однак, не так це вже й складно: єдине, що потрібно мати в будь-якому випадку - це тверду волю і бажання працювати.

Ми впевнені, що втілення хоча б однієї ідеї з цього списку здатне змінити життя Новограда-Волинського на краще.

1) Створення сервісу оренди електроскутерів.

Сервіси прокату електроскутерів набирають свою популярність у містах України, але на жаль ще не впровадженні у нашому місті. Локації, де можна з душею покататися є. Наприклад територія Фортеці, біля пам'ятника Лесі Українки, але в більшості інших місць, якість дорожнього покриття бажає бути кращою. І такі прогулянки можуть бути доволі небезпечними. Ця ідея може бути реалізована місцевими підприємцями. Головна проблема – яким чином захистити електротранспорт від вандалів та крадіїв, яких у місті доволі багато.

2) Прибрати зовнішню рекламу з центральних вулиць міста та встановити єдині правила оформлення вивісок магазинів.

Пройдіть по центральних вулицях і площах міста, подивіться навколо і вгору - чи багато ви можете побачити? Десятки різних шрифтів та кольорів. Чим не колишній Шанхай, а де саме місто? Ні, його не видно, адже фасади приховані за убогою рекламою білбордів, якої останнім часом стало так багато. Вседозволеність і хаос у місцевому самоврядуванні, з одного боку, і повний несмак у частини власників магазинів, - з іншого, привели до появи захаращеності вивісками фасадів.

3) Громадські туалети.

Мало хто говорить про це, але коли нас "кличе" природна потреба, то Новоград-Волинський є абсолютно не пристосованими до цього. Публічний туалет в парку культури та відпочинку та ще один на автовокзалі не закриває проблеми міста з цього питання. Розміщенні під час масових заходів біотуалети, це лише тимчасові рішення, які потребують вирішення.

4) Соціальні контейнери.

На противагу сміттєвим бакам доцільно встановити по місту Новограду-Волинському кілька точок для збору вживаного одягу: адже часто, ми вирішуємо позбутися десятків речей, які могли б ще стати в нагоді людям з тяжким матеріальним становищем.

5) Створити логотип і бренд міста Новограда-Волинського.

Звичайно, при повній відсутності стратегії розвитку міста і розбитих дорогах займатися розробкою бренду було б дурістю. Але рано чи пізно всі зрозуміють, що саме такий "товарний знак міста" - і є тією мовою спілкування міського середовища з його гостями. Від того, як місто Новоград-Волинський себе позиціонуватиме, залежить його майбутнє в новому соціальному просторі. Але цей процес має бути відкритим, має проводитися голосування за кращі проєкти. Поки ж ми можемо бачити негативний досвід - наприклад, з лого «Лесиних джерел», який, м'яко кажучи, не дуже вражає.

6) Упорядкувати вуличні ринки.

Як би вам не було шкода бабусь, але торгувати овочами, фруктами й молочними продуктами з землі - це неправильно. Закон повинен бути рівним для всіх - не можна дозволяти стихійним ринкам виробляти антисанітарію і безлад на тротуарах.

7) Інвентаризація всього майна і земель.

Здається, що в місті Новограді-Волинському точно не знають, що, де і в чиїй власності знаходиться. Тільки інвентаризація всього, що в місті є, дозволить побачити, якими ресурсами воно володіє. А то скверики перетворюються в місця будівництва приватних будинків, у парку незрозуміло кому що належить, за місце анонсоване під нову паркову зону проходять «змагання за участю Феміди».

8) Безпечні дитячі майданчики.

У Новограді-Волинському досі служить старе залізо радянського зразка, зване дитячими майданчиками від несправності яких можуть будь-який час постраждати діти. Далеко йти не потрібно, завітайте у міський парк. Такі аварійні майданчики треба закрити, на їх місці облаштувати нові. Нехай це відбувається у співпраці зі спонсорами, депутатами - краще такий піар, ніж травмування дітей.

9) Реконструкція систем водопостачання та каналізації. Контроль за несанкціонованими стоками в річки.

Мабуть, це одна з головних проблем нашого міста, на рівні з "убитими" дорогами, але проблема системи водопосточання потребує спокійного вирішення без емоцій з достатнім фінансуванням. Також необхідно виявляти місця несанкціонованих стоків у річки Смолка та Случ. Купатися у нечистотах, як і бачити їх з крану нікому не хочеться і у цьому напрямку широке поле роботи.

10) Створення історичної пішохідної зони в центрі міста вільної від автотранспорту.

Найбільш вдалим місцем для цього може бути вулиця Шевченка від її початку до кола чи з кола до перехрестя з вулицею Пушкіна, з укладанням замість асфальту бруківки. Але для створення комплексної яскравої візитівки нашого міста потрібна програма реставрації фасадів будинків, які можна оформити в одному стилі та кольорах, яка скриє сліди хаотичної теплоізоляції на багатоквартирних будинках у центрі міста.


Суспільство
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.В Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Заг...
Суспільство
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Суспільство
У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося перше слухання у справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Самого Михайла Гол...
Суспільство
Київ – це унікальне місто, з давньою історією та безліччю цікавих пам’яток. У столиці є багато місць, які відомі не тільки українцям, а й закордонним гостям. Кожен, хто живе у Києві чи хоча б на де...