Сегодня:
Последние записи
Близько 23:00 російські окупанти вдарили по Харкову із території Бєлгорода двома ракетами С-300.Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий це...
На Одещині судитимуть чоловіка, який наприкинці літа минулого року побив двох жінок та утримував їх разом з власною дитиною у квартирі. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загро...
Сьогодні, 10 січня, “Київводоканал” виконуватиме ремонтні роботи на бульварі Академіка Вернадського. У зв’язку з цим буде частково перекрита проїжджа частина проїжджої частини бульвару.Про це повід...
Сьогодні, 10 січня, у Миколаївській області очікується мінлива хмарність, а на дорогах ожеледиця. Миколаївський обласний центр гідрометеорології попереджає жителів області про перший рівень не...
Баннер

Причини та наслідки відставки Петрова: яка фракція залишиться в опозиції?

2021-10-29 20:33:19
Источник: https://www.0312.ua/

Причини та наслідки відставки Петрова: яка фракція залишиться в опозиції?

Вчора, 28 жовтня відбулася сесія Закарпатської обласної ради, і пройшла вона у дещо незвичному форматі.

Буквально за 30 хвилин до початку засідання, тоді ще голова ради Олексій Петров переніс сесію на 25 листопада. Об 11:00 годині депутати, які зібралися в залі, вирішили проводити засідання самостійно, таке рішення підтримали 36-ма голосами “За”. Тоді ж обрали і тимчасового головуючого Володимира Чубірка, пише Mukachevo.net.

У той же час, під стінами облради зібрався чималий мітинг, на який вийшли працівники медзакладів, бібліотек, закладів культури, афганців та ветеранів АТО з вимогою відставки голови облради та невинесення на сесію рішень щодо “ліквідації медичних закладів” області.

Депутати прийняли до відома вимоги обурених людей та зняли з порядку денного резонансні питання, а також розпочали процедуру відкликання голови Закарпатської облради з посади. У висновку відбулася таємна процедура голосування, у результаті якої 35-ма голосами “За” Олексія Петрова було відправлено у відставку.

Чому ж відбулося переформатування депутатського корпусу в облраді?

Як зазначають співрозмовники у політичних колах області, основною причиною такого розвитку подій була поведінка одіозного Миколи Тищенка, який в силу своїх емоцій, так і не зміг стати командним гравцем Закарпаття. Саме Закарпаття та його мешканців, а не однієї політичної сили.

Призначений Тищенко дуже хотів одноосібно контролювати всі процеси в області. А зробити це зі столичним мажорним менталітетом малореалістично.

У той же час, Олексій Петров хоч і зумів частково “влитися” у закарпатське середовище, не зміг протистояти впливу на себе Тищенка, за що і поплатився посадою.

Що ж буде далі? Хоча Тищенко з Петровим розкидуються гучними закликами про вчорашню сесію, намагаються переконати офіс президента у необхідності оголошення війни проти депутатів закарпатської обласної ради, такий розвиток подій практично дорівнює нулю.

Офісу президента, по великому рахунку, не має значення, хто є головою обласної ради чи куратором області від “Слуг народу”, вони, скоріш за все, відкличуть з цієї посади “Колю” і виведуть його в тінь, адже його поведінка здіймає забагато хвиль у ЗМІ. Він несе репутаційні втрати для провладної партії.

Так само не має судової перспективи скасування рішення ради відставки Олексія Петрова – важко через суд скасовувати політичні рішення колегіального органу. А з цього випливає, що генерал Петров просто не зумів вчасно зорієнтуватися у політичному полі і довірився закликам Тищенка, чим втратив можливість продовжувати політичну діяльність на Закарпатті, яку так старанно вибудовував протягом двох років.

Продовження сесії у наступний четвер обіцяє бути цікавим, адже до зали мають повернутися і фракція КМКС, і Слуги народу, які не проти долучитися до командної роботи щодо розвитку області та закарпатців.

Єдине незрозуміло, що будуть робити депутати з фракції “За майбутнє” на чолі з Олександром Ледидою та Василем Іванчом, які теж сильно “увірували” у “Колю” та свої посади.

Посади та вплив мають здатність швидко нівелюватися, а з ними і усі, як кажуть у кулуарах верховної ради, “плюшки”. Кінець кінцем у Закарпатській обласній раді повинна бути і опозиція. Така роль, мабуть, і відведена фракції За майбутнє.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!


Суспільство
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.В Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Заг...
Суспільство
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Суспільство
У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося перше слухання у справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Самого Михайла Гол...
Суспільство
Київ – це унікальне місто, з давньою історією та безліччю цікавих пам’яток. У столиці є багато місць, які відомі не тільки українцям, а й закордонним гостям. Кожен, хто живе у Києві чи хоча б на де...