Сегодня:
Последние записи
Близько 23:00 російські окупанти вдарили по Харкову із території Бєлгорода двома ракетами С-300.Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий це...
На Одещині судитимуть чоловіка, який наприкинці літа минулого року побив двох жінок та утримував їх разом з власною дитиною у квартирі. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загро...
Сьогодні, 10 січня, “Київводоканал” виконуватиме ремонтні роботи на бульварі Академіка Вернадського. У зв’язку з цим буде частково перекрита проїжджа частина проїжджої частини бульвару.Про це повід...
Сьогодні, 10 січня, у Миколаївській області очікується мінлива хмарність, а на дорогах ожеледиця. Миколаївський обласний центр гідрометеорології попереджає жителів області про перший рівень не...
Баннер

Drug Hunters: у Чернівцях запрацював чат-бот з протидії розповсюдженню наркотиків

2021-11-17 21:43:13
Источник: https://www.0372.ua/

Drug Hunters: у Чернівцях запрацював чат-бот з протидії розповсюдженню наркотиків

За тиждень роботи чат-боту Drug Hunters у Чернівцях було п'ять спрацювань, за трьома з яких патрульні виявили "закладку" та осіб, котрі могли виготовляти чи вживати наркотики. Чат-бот є абсолютно анонімним, тому кожен небайдужий може залишити повідомлення про правопорушення. Відтак правоохоронці одразу реагують та перевіряють інформацію, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше, що У Чернівецькій області за десять місяців 59 людей загинуло та 396 травмувалися у ДТП

Drug Hunters - чат-бот у месенджері Telegram, створення та запуск якого зініціювали у Департаменті патрульної поліції України, аби протидіяти "закладкам", що є одним з найшвидших методів розповсюдження наркотичних речовин.

Drug Hunters - це телеграм-канал та відповідно певний алгоритм дій, за яким спільно поліція і громада боротиметься з розповсюдженням наркотиків. А це значить, що кожен небайдужий громадянин може скористатися чат-ботом і повідомити про правопорушення, - розповів Віталій Пономаренко, заступник начальника Управління патрульної поліції Чернівецької області. 

За допомогою чат-боту чернівчани у кілька "кліків" та абсолютно анонімно можуть повідомляти патрульних про ймовірні "закладки" чи осіб, які їх зробили, або ж тих, які вживають наркотичні речовини.

Як працює телеграм-бот Drug Hunters і що варто знати

Чат-бот є простим у користуванні. Громадяни на своїх мобільних телефонах заходять у месенджер Telegram і відкривають програму, або ж можуть відсканувати QR-код і одразу потрапити до головного меню. Відтак у головному меню потрібно обрати місто, де знаходиться заявник.

Drug Hunters: у Чернівцях запрацював чат-бот з протидії розповсюдженню наркотиків (ФОТО), фото-1, фото 0372

фото 0372

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Повідомлення з цього каналу надходять до чергової служби. Патрульні реагують на кожне повідомлення від громадян, тому на місце локації одразу відправляється екіпаж, - зауважив Віталій Пономаренко.

Діалог з громадянами. У чат-боті можливо паралельно спілкуватися із тим, хто надсилає повідомлення про правопорушення. Аби патрульні могли зорієнтуватися швидше, заявника можуть запитати про особливі прикмети порушників, або ж вести діалог під час того, як екіпаж направили за викликом.

Чергова служба усі повідомлення з чату дублює в радіоефір екіпажу патрульних, який направляється за місцем, вказаним заявником. Якщо людина не орієнтується, де точно знаходиться, то у чаті є можливість включити геолокацію, - уточнив заступник начальника УПП області. 

Анонімність повідомлень. Будь-який громадянин, який надсилає інформацію до чат-боту, зберігає свою анонімність. У патрульній поліції зауважують, що це дасть змогу розширити спектр людей, які можуть звернутися до поліції, щоб вони не боялися і не переживали за своє життя та здоров’я.

Зрештою, коли на місці, про яке вказує заявник, знаходять "закладку", патрульні викликають слідчо-оперативну групу. СОГ вилучає згортки і має можливість одразу на місці зробити експрес-тест на виявлення нарковмісних речовин у знайденій "закладці", як це було до прикладу минулої суботи під час спрацювання за повідомленням у Чернівцях, на вулиці Чернігівській. 

Зі слів Віталія Пономаренка, за тиждень роботи чат-боту у Чернівцях було п’ять спрацювань. "Одне спрацювання – по наркотичних засобах, три - по інформації щодо осіб, які могли виготовляти чи є активними вживачами наркотиків", - зазначив поліцейський. Також було два повідомлення з хибним спрацюванням. Пономаренко припускає, що можливо хотіли перевірити, як реагують патрульні на повідомлення у чат-боті і чи вчасно приїжджають.

Таке хибне повідомлення, наприклад, надійшло вчора. Громадянин надіслав фото з ймовірною "закладкою". Екіпаж був на місці за 2 хв, хоча інформація й не підтвердилася, - додав патрульний.

Зауважимо, що дану ініціативу у Чернівцях підтримали і міська влада, і громадські активісти. Як розповів Павло Катеринчук, очільник Управління комунікацій, зовнішніх зв'язків та електронного урядування Чернівецької міськради, активне посилання на чат-бот можна знайти і на сайті міськради.

На головній сторінці з правого боку є борд "Я обираю життя", в якому містяни можуть знайти різні розділи, зокрема й QR-код для переходу у Drug Hunters. На цьому борді є окремі розділи щодо протидії булінгу, кіберзлочинності і поширенню наркотиків, вкладка ювенальної поліції й правила безпеки для дітей, - уточнив посадовець.

Правоохоронці разом з міською владою та громадськими активістами закликають містян долучитися до протидії розповсюдженню наркотичних речовин і спільно робити Чернівці безпечнішими!

Читайте також:В Україні запрацював чат-бот, який викриватиме збут наркотиків


Суспільство
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.В Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Заг...
Суспільство
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Суспільство
У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося перше слухання у справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Самого Михайла Гол...
Суспільство
Київ – це унікальне місто, з давньою історією та безліччю цікавих пам’яток. У столиці є багато місць, які відомі не тільки українцям, а й закордонним гостям. Кожен, хто живе у Києві чи хоча б на де...