Сегодня:
Последние записи
Близько 23:00 російські окупанти вдарили по Харкову із території Бєлгорода двома ракетами С-300.Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий це...
На Одещині судитимуть чоловіка, який наприкинці літа минулого року побив двох жінок та утримував їх разом з власною дитиною у квартирі. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загро...
Сьогодні, 10 січня, “Київводоканал” виконуватиме ремонтні роботи на бульварі Академіка Вернадського. У зв’язку з цим буде частково перекрита проїжджа частина проїжджої частини бульвару.Про це повід...
Сьогодні, 10 січня, у Миколаївській області очікується мінлива хмарність, а на дорогах ожеледиця. Миколаївський обласний центр гідрометеорології попереджає жителів області про перший рівень не...
Баннер

Росія готує наступ на Україну? Цитати, коментарі, заяви

2021-11-22 22:06:19
Источник: https://www.6262.com.ua/

Росія готує наступ на Україну? Цитати, коментарі, заяви

Ми зібрали інформацію щодо заяв про можливе вторгнення Росії в Україну на початку 2022 року. 

Цими вихідними усі засоби масової інформації підхопили страшну новину - “Росія готує напад на Україну у січні”. Ми вирішили зібрати усі коментарі й думки щодо теми і розповісти вам деталі цієї заяви. 

Хто перший заявив про наміри Росії напасти? 

Першим про наміри нападу на Україну розповів начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов у інтервʼю Military Times. 

У повідомленні йшлося, що Росія накопичила більш ніж 92 тис. військових довкола українських кордонів і готується атакувати Україну наприкінці січня чи на початку лютого. 

Буданов навіть зазначив деталі щодо нападу. За його словами, він включатиме авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з подальшими десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та вторгненням через Білорусь. Він наголосив, що цей напад буде значно масштабнішим за будь-які дії 2014 року. 

Начальник ГУР також розповів, що РФ нарощує кількість військ та озброєння в окупованому Криму. 

Що каже Міністр оборони України? 

Міністр оборони Олексій Рєзніков каже, що поки достеменно не відомо, чи прийняв остаточне рішення Володимир Путін про наступ. 

Розвідка США також попередила Україну про можливий наступ 

Розвідка Сполучених Штатів Америки  попередила союзників, що Європа та США мають все менше часу, щоб розробити пакет економічних та військових заходів, які б могли стримати Росію в її планах розгортання військових дій проти України.

Про це пише Українська Правда з посиланням на видання The New York Times, яке наводить дані своїх джерел серед американських та європейських чиновників.

Західні чиновники кажуть, що накопичені війська біля кордонів - це не блеф і сприймають цю інформацію серйозно. Британська та американська розвідки "все більше переконані", що Володимир Путін розглядає можливість військових дій для захоплення більшої частини України, або ж для дестабілізації ситуації в Україні, що на його переконання, може сприяти зміні влади у Києві на більш проросійську.

Що каже Росія 

У Путіна прокоментували інформацію про можливий напад на Україну і назвали це "істерикою", звинувативши США у ситуації, що склалася.

Ситуацію прокоментував речник президента РФ Дмитро Пєсков. Він сказав, що “не можна виключати” провокації, які нібито стануть приводом звинуватити Росію у нападі на Україну. Про які саме провокації йдеться, він не уточнив.

"Ця істерика нагнітається штучно. Звинувачують (Москву - УП) у якійсь незвичайній військовій активності на нашій території ті, хто пригнав свої збройні сили через океан. Тобто Сполучені Штати Америки. Ну, це не зовсім логічно і не зовсім пристойно".

Він також заявив, що це можливі спроби України вирішити силовим шляхом “власну проблему” (мається на увазі повернення окупованих територій). 

Пєсков додав, що спроби силового вирішення кризи на південному сході України матимуть найсерйозніші наслідки.

Заступник секретаря Ради безпеки Росії Олександр Гребьонкін заявив про зростання ризику провокацій з боку України на Кримському напрямку та щодо економічних об’єктів РФ в Азовському й Чорному морях.

Що кажуть у Міністерстві закордонних справ України

Дмитро Кулеба, Міністр закордонних справ України сказав, що ймовірність вторгнення Росії залежить від двох факторів: сили та витримки України, а також сили та скоординованості міжнародних партнерів. 

За словами Кулеби, влада сьогодні працює в обох напрямках. 

“Я закликаю всіх найближчими місяцями не панікувати, але зберігати пильність і не вестися на провокації, особливо в інформаційному просторі”, – сказав Кулеба.


Суспільство
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.В Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Заг...
Суспільство
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Суспільство
У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося перше слухання у справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Самого Михайла Гол...
Суспільство
Київ – це унікальне місто, з давньою історією та безліччю цікавих пам’яток. У столиці є багато місць, які відомі не тільки українцям, а й закордонним гостям. Кожен, хто живе у Києві чи хоча б на де...