Сегодня:
Последние записи
Близько 23:00 російські окупанти вдарили по Харкову із території Бєлгорода двома ракетами С-300.Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий це...
На Одещині судитимуть чоловіка, який наприкинці літа минулого року побив двох жінок та утримував їх разом з власною дитиною у квартирі. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загро...
Сьогодні, 10 січня, “Київводоканал” виконуватиме ремонтні роботи на бульварі Академіка Вернадського. У зв’язку з цим буде частково перекрита проїжджа частина проїжджої частини бульвару.Про це повід...
Сьогодні, 10 січня, у Миколаївській області очікується мінлива хмарність, а на дорогах ожеледиця. Миколаївський обласний центр гідрометеорології попереджає жителів області про перший рівень не...
Баннер

На Закарпатті відбудеться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

2021-11-23 17:10:07
Источник: https://www.0312.ua/

На Закарпатті відбудеться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

З метою привернення уваги українців до проблеми насильства щороку протягом 25 листопада – 10 грудня проводять загальнонаціональну акцію «16 днів проти насильства».

Сьогодні за дорученням в. о. голови облдержадміністрації Петра Добромільського на брифінгу в ОДА обговорили, як ця масштабна соціальна ініціатива пройде у Закарпатті.

«Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують свої зусилля заради того, аби збільшити розуміння, обізнаність про всі форми насильства і про те, як діяти у разі його виникнення», – наголосив Віктор Мацола, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Протягом минулого року кількість звернень з приводу насильства в Україні зросла більш ніж наполовину. 86% з них надійшли від жінок, 12% – від чоловіків та 2% – від дітей.

За словами Віктора Мацоли, протягом 9 місяців 2021 р. до відділів та відділень ГУНП в Закарпатській області надійшло майже 3000 звернень щодо домашнього насильства, що на 22 % більше за аналогічний період у 2019 р.

«В області працюють 12 спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, що надають соціально-психологічну допомогу особам, які постраждали від насильства та/або насильства за ознакою статі. Також цього тижня запрацюють кризові кімнати для постраждалих від домашнього насильства в Ужгороді», – прокоментував директор департаменту соціального захисту населення ОДА.

Директорка Закарпатського обласного центру соціальних служб Ольга Травіна повідомила, що Центр проводить системні навчання для фахівців із соціальної роботи, зокрема з питань соціальної роботи з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах через насильство в сім’ї.

«Насильству немає виправдання, домашньому тим більше. Це не сімейна справа, не спосіб виховання, не специфічний вияв любові. Це злочин», – зазначила Ольга Травіна.

Про особливості проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в регіоні розповіла Олександра Мельничук, директорка Закарпатського обласного центру соціально-психологічної допомоги. За її словами, кампанія передбачає інформаційні акції та флешмоби, вуличні вистави і фотовиставки, онлайн-тренінги та багато інших заходів у різних куточках краю.

За ініціативи МВС України в межах щорічної Акції у партнерстві з Представництвом ООН в Україні 25 листопада одночасно по всій країні стартує масштабна виставка «Річ у тім 2.0». Про це проінформувала старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності з дислокацією в Закарпатській області управління дотримання прав людини Національної поліції України, капітан поліції Тетяна Щерба.

Під час брифінгу йшлося й про роботу органів Національної поліції України у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. Старший інспектор відділу дільничних офіцерів поліції управління превентивної діяльності головного управління Національної поліції в Закарпатській області Діана Шемет наголосила, що це питання протягом останніх років стало одним із пріоритетних напрямків роботи правоохоронців, котрі щороку активно долучаються до заходів у межах проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

На Закарпатті відбудеться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», фото-1

Нагадаємо, у вересні 2020 року Президент Володимир Зеленський ухвалив Указ «Про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству». Тоді ж за ініціативи першої леді Олени Зеленської Україна приєдналася до заснованого країнами Великої Сімки Партнерства Біарріц щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Втіленням зобов’язань, які взяла на себе Україна, став запуск урядової гарячої лінії з протидії домашньому насильству – 15-47.

Пресслужба Закарпатської ОДА

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!


Суспільство
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.В Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Заг...
Суспільство
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Суспільство
У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося перше слухання у справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Самого Михайла Гол...
Суспільство
Київ – це унікальне місто, з давньою історією та безліччю цікавих пам’яток. У столиці є багато місць, які відомі не тільки українцям, а й закордонним гостям. Кожен, хто живе у Києві чи хоча б на де...