Сегодня:
Последние записи
Близько 23:00 російські окупанти вдарили по Харкову із території Бєлгорода двома ракетами С-300.Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий це...
На Одещині судитимуть чоловіка, який наприкинці літа минулого року побив двох жінок та утримував їх разом з власною дитиною у квартирі. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загро...
Сьогодні, 10 січня, “Київводоканал” виконуватиме ремонтні роботи на бульварі Академіка Вернадського. У зв’язку з цим буде частково перекрита проїжджа частина проїжджої частини бульвару.Про це повід...
Сьогодні, 10 січня, у Миколаївській області очікується мінлива хмарність, а на дорогах ожеледиця. Миколаївський обласний центр гідрометеорології попереджає жителів області про перший рівень не...
Баннер

ТОП ресторанів Львова за версією премії “Сіль”: куди піти та що скуштувати

2021-11-30 23:35:43
Источник: https://www.032.ua/

ТОП ресторанів Львова за версією премії “Сіль”: куди піти та що скуштувати

Які ресторани Львова стали найкращими у 2021 році.

Щорічно серед закладів в Україні обирають найкращі. Цьогоріч за версією національної ресторанної премії “Сіль” у сімнадцятку найкращих потрапили 4 львівських заклади. У матеріалі ми детальніше розповімо про переможців та фіналістів відомої премії.

Ресторація Бачевських

Локація: Львів, вул. Шевська, 8.

А ось і перший переможець у нашому рейтингу. “Ресторація Бачевських” у Львові перемогла у номінації “найкращий ресторан української кухні”.

Цей заклад розташований на одній із вуличок, що веде до Площі Ринок. Історія закладу пов’язана з відомою родиною Бачевських, які у ХVIII ст. відкрили першу у світі горілчану фабрику. Тепер славетний рецепт “оковитої” повернувся до Львова. Окрім цього “Ресторація Бачевських” славиться авторськими наливками та традиційними стравами Галицької кухні.

Інтер’єр ресторану також незвичайний. Гостям пропонують обрати залу, що ближче до душі. Ви зможете провести трапезу у Оранжереї, Жидівській залі, внутрішньому дворику чи Наливкових підвалах. Родзинкою закладу також є жива музика, що додає атмосфери та свята.

Ресторація Бачевських у Львові, Фото - з відкритого доступу

Ресторація Бачевських у Львові, Фото - з відкритого доступу

SHOco

Локація: Львів, вулиця Угорська, 12.

Найкращою кондитерською в Україні в 2021 році став заклад SHOco на вулиці Угорській. Цей львівський заклад вже давно славиться не лише своїми цікавими десертами, а й сніданками та кавою.

Ця сучасна пекарня-кондитерська вже давно завоювала серця львів’ян. Інтер’єр тут сучасний, зали просторі, кава на будь-який смак, а десерти тут - витвір мистецтва. Смаколики знайдуться на будь-який смак та гаманець.

Кондитерська SHOco у Львові, Фото - з відкритого доступу

Кондитерська SHOco у Львові, Фото - з відкритого доступу

Edem Resort Medical & Spa

Локація: село Стрілки, Львівська область.

За 26 кілометрів від Львова розташований відомий заміський комплекс Edem Resort Medical & Spa. У 2021 році він отримав першість аж у двох номінаціях. Заклад Panorama став найкращим рестораном при готелі, а Terrace by the lake отримав золото у номінації “найкращий заміський ресторан”.

Розташування заміського комплексу дійсно вражає. Озеро, ліс та будинки перетворюються у суцільну фотозону. На території бази відпочинку є також два ресторани, які дуже полюбляють львів’яни та туристи.

До прикладу у Panorama ви зможете спробувати здорову та екологічну їжу. А панорамні вікна у закладі відкривають перед відвідувачами панораму на озеро Молодості. Ресторан Terrace by the lake називають справжнім місцем насолоди. Його особливістю є сезонне меню, яке оновлюється кожні 4 місяці. Тобто щоразу приїжджаючи ви смакуватимете нові страви та поєднання.

Edem Resort Medical & Spa, Фото - з відкритого доступу

Edem Resort Medical & Spa, Фото - з відкритого доступу

Фіналісти премії “Сіль” зі Львова

Серед фіналістів ресторанної премії “Сіль” опинилося немало львівських закладів. Коротко про кожного претендента на перемогу читайте нижче.

Найкращий ресторан з винною картою

Vinoteсa Praha

Vinoteca Praha - це крамниця-ресторан, котрий розташований на вулиці Академіка Гнатюка. Там ви зможете придбати понад 600 позицій різноманітних вин, коньяку, віскі та рому. Обрати до смаку вам допоможе професійний сомельє. Також скуштувати різноманітні вина можна одразу у ресторані. Офіціанти допоможуть обрати вам страву до сухого чи напівсолодкого.

Крамниця - ресторан Vinoteсa Praha у Львові, Фото - з відкритого доступу

Крамниця - ресторан Vinoteсa Praha у Львові, Фото - з відкритого доступу

Відкриття року

YOKi

У номінації “відкриття року” опинилося 2 львівських ресторани. Серед них був нещодавно відкритий ресторан азійської кухні YOKi. Тут ви можете насолодитися холодними та запеченими ролами, макі, лапшою, приготованою на сковорідці та й десертами. Родзинкою закладу є відкрита для відвідувачів кухня. Так вам пропонують контролювати процес приготування вашої страви. Заклад розташований на вулиці Академіка Гнатюка, 12а.

Ресторан азійської кухні YOKi у Львові, Фото - з відкритого доступу

Ресторан азійської кухні YOKi у Львові, Фото - з відкритого доступу

MAD Bars House

Ще одним новим, але вже дуже популярним закладом став MAD Bars House. Це шестиповерховий “п’яний будинок” у центрі Львова. Кожен поверх - це окремий бар та ресторан. На першому рівні працює пивний бар Var Bar, на другому – винний бар Win Bar, на третьому – м’ясний ресторан Wona, на п’ятому – коктейльний бар Buzz Bar, а на шостому – бар культури мольфарів Diduh.

MAD Bars House у Львові, Фото - з відкритого доступу

MAD Bars House у Львові, Фото - з відкритого доступу

Найкращий бар

Sino Experimental

На переможця у номінації “найкращий бар” у 2021 році претендував коктейль-бар Sino Experimental. Це заклад, що розташований на вулиці Вірменській. Там справжній рай для любителів коктейлів та незвичайних алкогольних поєднань. Основу в меню складають традиційні страви української та європейської кухонь.

Sino Experimental у Львові, Фото - з відкритого доступу

Sino Experimental у Львові, Фото - з відкритого доступу

Найкраща кав’ярня

Світ кави

Вже не вперше львівська кав’ярня “Світ кави” претендує на звання найкращої. Історія мережі кав’ярень “Світ кави” розпочалася з маленької крамнички, згодом це переросло у великий та відомий бізнес. Сьогодні ж кав’ярні “Світ кави” відомі своїми напоями з найкращої арабіки. Окрім цього туди можна завітати на авторські сніданки та вечері за келихом ігристого.

Кав'ярня "Світ кави" у Львові, Фото - з відкритого доступу

Кав'ярня "Світ кави" у Львові, Фото - з відкритого доступу

Найкраще міське кафе

1708 Pizza di Napoli

Претендентом на перемогу у номінації “найкраще міське кафе” був львівський заклад 1708 Pizza di Napoli. Дизайн піцерії - «лофт з індивідуальністю», декор піцерії стриманий з акцентом на конструктивні елементи. Легкість та просторість - це те, що відчувається в закладі. Заклад працює у форматі самовиносу та доставки.

Кафе 1708 Pizza di Napoli у Львові, Фото - з відкритого доступу

Кафе 1708 Pizza di Napoli у Львові, Фото - з відкритого доступу

Найкращий пивний бар

Човен

“Човен” - це перший у Львові пивбар формату multitap. Розташований він на вулиці Вірменській. Там ви зможете скуштувати 16 видів українського крафтового пива. Про кожен різновид добре розписано у меню. Вибір закусок також досить великий. У барі є декілька залів, які відрізняються інтер’єром та концепцією. У дні футбольних матчів тут повно вболівальників, адже іде трансляція.

Бар "Човен" у Львові, Фото - з відкритого доступу

Бар "Човен" у Львові, Фото - з відкритого доступу

Найкраща кафе-пекарня

На звання найкращої кафе-пекарні в Україні претендували аж 2 львівських заклади. Це “Культ хліба” та “Живий хліб”. Багато про них не напишеш, але точно знайте, що їх випічка подобається навіть справжнім гурманам.

Читайте також: ТОП найпопулярніших ресторанів Львова: куди піти на вихідні


Суспільство
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.В Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Заг...
Суспільство
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Суспільство
У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося перше слухання у справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Самого Михайла Гол...
Суспільство
Київ – це унікальне місто, з давньою історією та безліччю цікавих пам’яток. У столиці є багато місць, які відомі не тільки українцям, а й закордонним гостям. Кожен, хто живе у Києві чи хоча б на де...