Сегодня:
Последние записи
Близько 23:00 російські окупанти вдарили по Харкову із території Бєлгорода двома ракетами С-300.Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий це...
На Одещині судитимуть чоловіка, який наприкинці літа минулого року побив двох жінок та утримував їх разом з власною дитиною у квартирі. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загро...
Сьогодні, 10 січня, “Київводоканал” виконуватиме ремонтні роботи на бульварі Академіка Вернадського. У зв’язку з цим буде частково перекрита проїжджа частина проїжджої частини бульвару.Про це повід...
Сьогодні, 10 січня, у Миколаївській області очікується мінлива хмарність, а на дорогах ожеледиця. Миколаївський обласний центр гідрометеорології попереджає жителів області про перший рівень не...
Баннер

Окупаційні війська вже у 15 км від Слов’янська – Вадим Лях

2022-06-17 15:12:34
Источник: https://www.6262.com.ua/

Окупаційні війська вже у 15 км від Слов’янська – Вадим Лях

Очільник Слов’янської МВА розповів про ситуацію в місті 17 червня

Під час інтерв’ю для каналу «Україна24» голова Слов’янської громади розповів, як зараз живе місто, яка гуманітарна та воєнна ситуація.

«Стало більше обстрілів. Є перші загиблі»

За словами Вадима Ляха, наразі, лінія фронту просунулася ближче до міста і зараз знаходиться у 15 км, понад берегом річки Сіверський Донець.

«Участились обстрелы. Чуть больше недели назад открылась «грустная статистика», появились первые погибшие в результате обстрелов. Соответственно волнения у жителей есть» - розповів голова адміністрації.

Окрім того, окупанти все частіше обсрілють селища, які знаходяться поруч зі Слов’янськом. За словами Ляха, ці селища все частіше піддаються артилерійським обстрілам, у той час коли місто – поки тільки ракетним та авіаударам. Проте, оскільки всі важливі комунікаціі міста (водонасосні станції, лінії електропередач) знаходяться за межами міста, якраз у тих селищах, що зараз обстрілюють, Слов’янськ вже декілька тижнів має перебої з постачанням води та електроенергії.

«Несмотря на то, что постоянно происходят попытки востанавливать поставку воды и електроенергии, но, тем не менее, это услуга сейчас нестабильная» - заявив Лях.

Наразі у місті відбувається регулярний підвоз води. За словами голови Слов’янської МВА місто підготувалося до можливих проблем з водопостачанням та, окрім існуючих приватних свердловин, зробило власні. Це також допомагає не залишитися мешканцям міста без води.

Також, станом на ранок 17 червня, майже вся територія Слов’янська підключена до електромережі.

«У нас есть небольшой микрорайон, который мы пытаемся уже две недели подключить к электросети, пока не получается но мы не оставляем попыток» - розповів очільник міста.

«Зі ста тисяч мешканців у Словянську залишилася, приблизно, 24 тисячі, решта – евакуювалися»

За особистими спостереженнями голови військової адміністрації, частина слов’янців вже поверталася у місто. Але, приїхавши у місто, потрапивши в атмосферу постійної повітряної тривоги, канонади, відсутності води чи світла, через 1-2 дні вони виїзжають знову. Адже зараз знаходитися у місті психологічно дуже важко.

«Я думаю, что из тех 24 тыс. которые остались, 10 еще готовы выехать, но ждут, пока не начнутся активные боевые действия на территории города. Те люди, которые остались в Славянске с первых дней и частично адаптировались к войне, их уже не всегда пугают обстрелы и сирены» - розповів Лях.

Також Вадим Лях наголосив, що з міста кожного дня відправляються евакуаційні автобуси до м. Дніпра та західних областей України, з подальшим розселенням та годуванням громадян. Окрім того, евакуацією маломобільних мешканців та людей з інвалідністю також займаються і благодійні організації, які адресно забирають бажаючих евакуюватися.

«СБУ неодноразово знаходила зрадників у Словянську»

Нажаль, серед переважної більшості свідомих українців у Слов’янську були й ті, хто чекав «руського миру». Діяльність таких громадян було викрито, а самих злочинців заримано правоохоронцями.

За словами Вадима Ляха, у порівнянні з 2014 роком, на той момент, коли Слов’янськ був тимчасово окупований досить невеликою окупаційною групою, у місті перебувало усього близько 300 представників силових структур. Станом же на 2022 рік – ситуація вкрай змінилася.

« Есть четкое понимание у власти города, что необходимо делать и как помогать армии. Никто не собирается город сдавать. Ни Славянск, ни Краматорск, ни какой-то любой другой город области» - наголосив голова міської військової адміністрації.

Вам може бути цікаво:

  • На Донеччині відновлюють подачу води - Кириленко

  • Журналіст зі Слов'янська отримав орден "За заслуги ІІІ ступеня"

  • Влада Слов'янська не комунікує з окупантами - Лях

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262


Суспільство
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.В Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Заг...
Суспільство
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Суспільство
У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося перше слухання у справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Самого Михайла Гол...
Суспільство
Київ – це унікальне місто, з давньою історією та безліччю цікавих пам’яток. У столиці є багато місць, які відомі не тільки українцям, а й закордонним гостям. Кожен, хто живе у Києві чи хоча б на де...