Сегодня:
Последние записи
Близько 23:00 російські окупанти вдарили по Харкову із території Бєлгорода двома ракетами С-300.Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий це...
На Одещині судитимуть чоловіка, який наприкинці літа минулого року побив двох жінок та утримував їх разом з власною дитиною у квартирі. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загро...
Сьогодні, 10 січня, “Київводоканал” виконуватиме ремонтні роботи на бульварі Академіка Вернадського. У зв’язку з цим буде частково перекрита проїжджа частина проїжджої частини бульвару.Про це повід...
Сьогодні, 10 січня, у Миколаївській області очікується мінлива хмарність, а на дорогах ожеледиця. Миколаївський обласний центр гідрометеорології попереджає жителів області про перший рівень не...
Баннер

На Слов'янському напрямку - обстріли. Хроніка великої війни: 29 липня

2022-07-29 17:45:35
Источник: https://www.6262.com.ua/

На Слов'янському напрямку - обстріли. Хроніка великої війни: 29 липня

Триває 156 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом 6 ранку 29 липня 2022 року

На Слов'янському напрямку - обстріли. Хроніка великої війни: 29 липня, фото-1

Бойовий, чисельний склад та характер дій угруповання противника, також ситуація на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без суттєвих змін. На останньому ворог завдав ударів із ствольної та реактивної артилерії в районах Пісків Чернігівської області та Журавки Сумської області. Триває інженерне обладнання позицій.

На Харківському напрямку противник здійснював вогневе ураження із артилерії в районах населених пунктів Харків, Рідне, Уди, Дементіїівка, Слатине, Протопопівка, Нове, Золочів, Прудянка, Руська Лозова, Руські Тишки, Петрівка, Безруки, Борщова, Старий Салтів та Коробочкине. Пара ворожих вертольотів Мі-8 завдала ударів неподалік Старого Салтова.

На Слов’янському напрямку зафіксовано обстріли в районах Курульки, Дібрівного, Норцівки, Мазанівки, Лозової, Шнурків, Гусарівки, Грушувахи, Вірнопілля та Мосьпанового.

На Краматорському напрямку активних дій з боку ворога не відзначалося. Противник обстріляв із ствольної, реактивної артилерії та танків райони населених пунктів Сіверськ, Івано-Дар’ївка, Спірне, Крива Лука, Серебрянка, Григорівка, Званівка та Верхньокам’янське. Завдав авіаударів біля Серебрянки та Спірного.

На Бахмутському напрямку обстрілює неподалік Шумів, Бахмутського, Берестового, Покровського, Соледара, Яковлівки, Бахмута, Веселої Долини, Травневого, Зайцевого і Вершини. Окупанти завдали авіаційних ударів неподалік Соледара та Веселої Долини.

Ворожий штурм та наступ у напрямку Вершини та Семигір’я наші воїни успішно відбили. Противник намагається вести наступ в районах Новолуганського та Соледара, бої тривають.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках, окрім обстрілів по лінії зіткнення, ворог завдав авіаудару неподалік Новоандріївки.

Ворожа розвідка боєм у напрямках Водяного та Пісків завершилась втратами та відступом. Противник намагався наступати в напрямках Авдіївки, Красногорівки та Великої Новосілки. Зазнав втрат та відійшов.

На Південнобузькому напрямку зафіксовано обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Іванівка, Токарєве, Кар’єрне, Осокорівка, Благодатне, Кобзарці, Червона Долина, Лепетиха, Андріївка, Велике Артакове, Веселий Кут, Партизанське, Шевченкове, Мирне, Широке, Прибузьке, Луч, Посад-Покровське, Любомирівка, Степова Долина, Таврійське та Олександрівка. Ворог завдав авіаційних ударів поблизу Великого Артакового, Білогірки та Потьомкиного.

В акваторії Чорного моря в готовності до застосування ракетної зброї перебувають три носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують завдавати ударів по опорних пунктах та скупченнях живої сили та техніки ворога.

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 29 липня 2022 року

На Слов'янському напрямку - обстріли. Хроніка великої війни: 29 липня, фото-2
  • Особового складу - близько 40500 (+270) осіб ліквідовано,
  • Танків ‒ 1749 (+7) од,
  • Бойових броньованих машин ‒ 3987 (+8) од,
  • Артилерійських систем – 900 (+6) од,
  • РСЗВ - 258 од,
  • Засоби ППО - 117 од,
  • Літаків – 222 од,
  • Гелікоптерів – 190 од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 731 (+2),
  • Крилаті ракети - 174,
  • Кораблі /катери - 15 од,
  • Автомобільної техніки та автоцистерн - 2870 (+16) од,
  • Спеціальна техніка - 77 (+2).

Найбільших втрат противник зазнав на Криворізькому напрямку.

Ситуація на Донеччині за останню добу

На Слов'янському напрямку - обстріли. Хроніка великої війни: 29 липня, фото-3

У Слов’янську обстріли: пошкоджено багатоповерхівки в центрі та будинки в м-ні Північному. Про це розповів голова військової адміністрації Вадим Лях. За його інформацією, обстріляли центральну частину міста, а також мікрорайон Північний. Внаслідок чого були пошкоджені багатоповерхові будинки у районі "Глобусу", бульвару Пушкіна, а також приватні домогосподарства м-ну Північний. Також у соцмережах ширяться фотографії пошкодженої церкви у цьому районі. Одна людина поранена. Слов’янськ частково знеструмлений. 

Павло Кириленко, голова Донецької військової адміністрації додав, що за попередньою інформацією, росіяни випустили ракети з установки Смерч. Пошкоджено 8 багатоповерхівок, 13 приватних будинків та 3 розважальні центри. 

Бахмут після вчорашніх чотирьох обстрілів з Ураганів цієї ночі зазнав іще й авіаудару. Всього за минулу добу в місті загинуло 4 людини, поранено 5. Пошкоджено дитсадок, 7 багатоповерхівок та 27 приватних будинків.

Вночі росіяни обстріляли Покровськ - снаряди влучили в район залізничного вокзалу. Обійшлося без загиблих, але поранення дістали 5 людей. Пошкоджено житловий будинок і нежитлове приміщення, а також будівлю вокзалу.

Протягом ночі тривали інтенсивні обстріли Мар'їнки та Красногорівки. У Красногорівці пошкоджень різної міри зазнали 5 житлових будинків — наразі без постраждалих. 

Згідно з інформацією поліції Донеччини, за добу окупанти завдали 35 ударів по цивільному населенню. Загалом постраждали 22 населених пункти. Руйнувань зазнали 69 цивільних об’єктів - 54 житлових будинки, серед яких 11 багатоквартирних, школа в Соледарі, залізничні будівлі, полотно та тепловоз, магазин, лінії електропередач.

Ситуація на Луганщині за добу

На Слов'янському напрямку - обстріли. Хроніка великої війни: 29 липня, фото-4

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай вранці 29 липня повідомив, що:

  • на лінії фронту проривів росіян немає – всі спроби ворога ЗСУ відбило;
  • на вулицях окупованих міст місяцями лежать тіла загиблих, не розбираються завали розбитих будинків, де теж залишаються тіла людей;
  • російські лікарі, які приїжджають в нещодавно окуповані міста, працюють там в захисних костюмах;
  • із приймальних відділень лікарень, які були відбудовані і оснащені минулоріч, нове обладнання вивозять в бік Луганська;  
  • окупанти не в змозі забезпечити населення водою, газом і світлом, незважаючи на чисельні обіцянки – вони не розуміють, що комунікації потрібно будувати з нуля;
  • молодих людей, які висловлюють неугодні ворогу думки, забирають на підвал, де їм «промивають мозок»;
  • на «Азот» окупанти влаштували перших 300 осіб. До початку військової агресії там працювало декілька тисяч людей.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262


Суспільство
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.В Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Заг...
Суспільство
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Суспільство
У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося перше слухання у справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Самого Михайла Гол...
Суспільство
Київ – це унікальне місто, з давньою історією та безліччю цікавих пам’яток. У столиці є багато місць, які відомі не тільки українцям, а й закордонним гостям. Кожен, хто живе у Києві чи хоча б на де...