Сегодня:
Последние записи
Близько 23:00 російські окупанти вдарили по Харкову із території Бєлгорода двома ракетами С-300.Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий це...
На Одещині судитимуть чоловіка, який наприкинці літа минулого року побив двох жінок та утримував їх разом з власною дитиною у квартирі. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загро...
Сьогодні, 10 січня, “Київводоканал” виконуватиме ремонтні роботи на бульварі Академіка Вернадського. У зв’язку з цим буде частково перекрита проїжджа частина проїжджої частини бульвару.Про це повід...
Сьогодні, 10 січня, у Миколаївській області очікується мінлива хмарність, а на дорогах ожеледиця. Миколаївський обласний центр гідрометеорології попереджає жителів області про перший рівень не...
Баннер

Користь і шкода протизаплідних таблеток: побічні ефекти

2022-07-29 22:19:50
Источник: https://www.056.ua/

Користь і шкода протизаплідних таблеток: побічні ефекти

Протизаплідні таблетки з'явилися в США в 1960 році. Зараз їх використовують жінки всього світу, як основний метод контрацепції. Гормональну контрацепцію часто рекомендують гінекологи, пояснюючи, що переривання небажаної вагітності приносить організму більше шкоди.

Про це повідомляє сайт 056.

В основі всіх контрацептивів – пригнічення вироблення жіночих статевих гормонів. Вони роблять на організм жінки неоднозначний вплив і залежить від поточного стану здоров’я жінки.

Які протизаплідні таблетки мають свої побічні ефекти:

1. Менструація може стали менш болючою. Це все тому, що гормони, що містяться в препараті, роблять слизову оболонку матки тоншою. Однак, якщо менструації зовсім припинилися, потрібно поговорити з лікарем.

2. Дехто відчуває нудоту, коли починає приймати пероральні контрацептиви. Іноді тіло пристосовується, інколи ж необхідно змінити таблетки. Деякі лікарі радять приймати таблетки перед сном, що зменшує симптом.

3. Прийом додаткових гормонів може призводити до здуття живота, особливо у жінок зі синдромом подразненого кишківника або іншого захворювання шлунково-кишкового тракту. Та приблизно через півроку цей симптом зникає.

4. Згідно з дослідженнями, прийом деяких протизаплідних препаратів може збільшити кількість вагінального мастила, тому статевий акт стає трохи приємнішим. Особливо якщо раніше були проблеми з природним мастилом.

5. Деякі протизаплідні таблетки можуть викликати сухість у піхві. Тут потрібна консультація з лікарем або вибір хорошого лубриканта.

6. Деяким жінкам таблетки можуть покращити психологічний стан. Також вони можуть зменшити симптоми депресії.

7. Регуляція естрогену може послабити зв'язки колін у жінок молодшого віку. У старших - навпаки можуть зменшити частоту травм.

8. Деякі оральні контрацептиви збільшують ризик захворіти на мелазму. Це захворювання, через яке на обличчі з'являються коричневі плями. Якщо у родичів є проблеми зі шкірою, пігментацією, варто підійти до вибору протизаплідних пігулок відповідально.

9. Це гормони, так що цілком природно, що спочатку прийому протизаплідних таблеток може зменшитися або впасти на нуль статевий потяг. Втім, через якийсь час усе повертається на свої місця.

10. Якщо менструації нерегулярні, це збільшує ризик раку ендометрію та яєчників, тому коли протизаплідні таблетки нормалізують цикл, вони ще й дають профілактичну дію.

11. Можу бути незначні кров'янисті виділення. Зазвичай цей симптом проходить протягом трьох місяців використання протизаплідних.

12. Може бути болючість грудей, яка також пропадає за кілька місяців.

13. Протизаплідні допоможуть впоратися з “менструальною мігренню”. Але якщо раніше менструальної мігрені не виникало, таблетки можуть викликати її.

14. Пігулки є профілактикою деяких видів раку. Так, наприклад, ймовірність захворіти на рак ендометрію та яєчників знижується на 30-50%.

15. Протизаплідні пігулки позитивно впливають на шкіру, тим у кого були прищі, пов'язані з гормонами. Якщо вони виникали через проблеми з печінкою, то ситуація не зміниться.

16. Менше спазмів під час місячних.

17. Підвищується сприйнятливість до інфекцій піхви. Ризик дріжджових інфекцій або бактеріального вагінозу зростає через вплив гормонів на тканину піхви.

18. Через гормони часто хочеться згризти щось, що не входило в меню на добу.

19. Якщо раніше була проблема зі зсідання крові, тромби можуть почати з'являтися в ногах і в легенях. Це через таблетки з естрогеном. Тому під час підбору протизаплідних не забудьте поговорити з лікарем про це.


Суспільство
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.В Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Заг...
Суспільство
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Суспільство
У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося перше слухання у справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Самого Михайла Гол...
Суспільство
Київ – це унікальне місто, з давньою історією та безліччю цікавих пам’яток. У столиці є багато місць, які відомі не тільки українцям, а й закордонним гостям. Кожен, хто живе у Києві чи хоча б на де...