Сегодня:
Последние записи
Близько 23:00 російські окупанти вдарили по Харкову із території Бєлгорода двома ракетами С-300.Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий це...
На Одещині судитимуть чоловіка, який наприкинці літа минулого року побив двох жінок та утримував їх разом з власною дитиною у квартирі. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загро...
Сьогодні, 10 січня, “Київводоканал” виконуватиме ремонтні роботи на бульварі Академіка Вернадського. У зв’язку з цим буде частково перекрита проїжджа частина проїжджої частини бульвару.Про це повід...
Сьогодні, 10 січня, у Миколаївській області очікується мінлива хмарність, а на дорогах ожеледиця. Миколаївський обласний центр гідрометеорології попереджає жителів області про перший рівень не...
Баннер

Ворожі удари по Харкову і безперервні обстріли на Миколаївщині та Донеччині: головне за ніч по регіонах

2022-08-09 18:52:25
Источник: https://www.0619.com.ua/

Ворожі удари по Харкову і безперервні обстріли на Миколаївщині та Донеччині: головне за ніч по регіонах

Розпочалася сто шістдесят сьома доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Війська рф продовжують терор проти мирного населення України. 

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших точках України. 

Зберігається загроза завдання ворогом ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору республіки білорусь. В акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”. 

Росармія випустила 120 реактивних снарядів по нікопольських підприємствах, обстріляла житло людей у Синельниківському районі  

Цієї ночі російські війська завдали масштабного удару по Нікопольському району. До 120 реактивних снарядів з «Градів» випустили по Нікополю. Під вогонь також потрапив і Синельниківський район. І знову стріляли вночі. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС у Дніпропетровській області. 

У Нікополі ворог умисно нищив підприємства. Є руйнування у трьох компаніях. В однiй з них була пожежа – згорів трансформатор. Рятувальники вже все загасили. Також на виробництвах побиті адмінбудівлі, цехи, майстерні, гараж, автомобілі. У місті також зачепило 2 житлових будинки. 

Через обстріл постраждав працівник одного з підприємств. Зараз 46-річний чоловік знаходиться з переломом у лікарні. Його стан середньої важкостi. 

По місту залишилось багато вирв та безпечні уламки від «Градів».

У Синельниківському районі під ворожий вогонь потрапила Великомихайлівська громада. Там пошкоджений двоповерховий будинок на 12 квартир. У ньому розбитий дах та вибиті вікна. Біля будівлi залишилась вирва діаметром 8 м, глибиною 5 м. 

Попередньо, люди не постраждали. 

Рятувальники продовжують обстежувати територію.

Населені пункти Оріхівщини знову під ворожим вогнем: поліція фіксує наслідки обстрілів

Армія окупантів поцілила по житловій інфраструктурі – зруйновані приватні будинки та квартири мирного населення. Поранених громадян доставили до медичного закладу.

Вчора, 8 серпня, до органів поліції надійшло 12 повідомлень про збройну агресію ворожої армії проти мирного населення Запорізького краю. Минулої доби під артилерійський обстріл потрапили об’єкти цивільної інфраструктури в місті Оріхів та селі Новояковлівка Оріхівського району.

В одне з житлових приміщень ракетний снаряд потрапив прямо всередину. В результаті залишилися деформованими стіни та дахове покриття, також зруйнована кухня та ванна кімната. В інших домівках ударною хвилею потрощило вікна та фасади. 

Оріхівці повідомили про зруйновані присадибні ділянки, гаражі з автомобілями та інші господарчі будівлі, а також ушкоджені внаслідок збройної агресії квартири.

До органів поліції надійшло повідомлення про поранених громадян, яких після чергового «визволення» з травмами різного ступеню тяжкості доставлено до медичного закладу. 

За фактами збройних злочинів співробітники поліції зібрали необхідні матеріали та передали їх до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

За матеріалами Відділу комунікації поліції Запорізької області

На Харківщині ворог гатив по різним районам регіону

Знову удари по Харкову. Попередньо - ракетні, тип встановлюють правоохоронці. Вночі близько 2:00 год ворог завдав ударів по Холодногірському та Індустріальному районах. 

У Холодногірському окупанти не знайшли іншої цілі і пошкодили готельно-ресторанний комплекс. 

Ще один удар зафіксовано на відкритій території в Індустріальному районі, пошкоджено елементи транспортної та критичної інфраструктури. Постраждалих немає.

Протягом минулої доби російські окупанти обстрілювали населені пункти Богодухівського, Чугуївського, Харківського, Лозівського та Ізюмського районів області. 

У Богодухівському районі через обстріли горіло поле з пшеницею, фермери власноруч погасили пожежу, яка знищила 3 гектарів урожаю. У Чугуївському – знищили склад з насінням.

За даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, протяги доби на Харківщині від обстрілів окупантів загинула 1 людина, поранення отримали 5 мирних мешканців. 

1 загиблий та 1 поранений внаслідок вчорашнього ранкового обстрілу Харкова з РСЗВ. 

По області госпіталізували 4 людини: жінку 71 років в Чугуївському районі, чоловіків 72 та 45 років в Дергачівській громаді, зазнав поранень 59-річний чоловік у Кутузівці. Стан двох пацієнтів - тяжкий. 

На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. На Харківському напрямку ворог обстрілює позиції наших захисників з артилерії та танків, використовує авіацію. Українські військові впевнено тримають свої позиції та завдають ударів у відповідь.

Ворожі удари по Харкову і безперервні обстріли на Миколаївщині та Донеччині: головне за ніч по регіонах, фото-9

На Луганщині відбито спроби штурму

Сили оборони відбили 10 спроб ворога штурмувати міста і села на межі Луганщини та Донеччини.

На Донеччині щильні ворожі обстріли

Ворог щільно обстрілює Авдіївку, Бахмут, Костянтинівку, Красногорівку, Соледар, Часів Яр і прилеглі села. За оперативною інформацією за добу по області троє загиблих і 19 поранених.

На Миколаївщині масовані ворожі обстріли 

Ворог піддає масованим обстрілам Галицинівську і Березнегуватську громади – пошкоджень зазнали житлові будинки, уточнюється інформація щодо постраждалих.

На Херсонщині продовжуються ворожі обстріли

Окупанти продовжують обстрілювати деокуповані ЗСУ населені пункти з метою повернути втрачені позиції, але безуспішно.


Суспільство
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.В Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Заг...
Суспільство
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Суспільство
У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося перше слухання у справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Самого Михайла Гол...
Суспільство
Київ – це унікальне місто, з давньою історією та безліччю цікавих пам’яток. У столиці є багато місць, які відомі не тільки українцям, а й закордонним гостям. Кожен, хто живе у Києві чи хоча б на де...