Сегодня:
Последние записи
Близько 23:00 російські окупанти вдарили по Харкову із території Бєлгорода двома ракетами С-300.Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий це...
На Одещині судитимуть чоловіка, який наприкинці літа минулого року побив двох жінок та утримував їх разом з власною дитиною у квартирі. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загро...
Сьогодні, 10 січня, “Київводоканал” виконуватиме ремонтні роботи на бульварі Академіка Вернадського. У зв’язку з цим буде частково перекрита проїжджа частина проїжджої частини бульвару.Про це повід...
Сьогодні, 10 січня, у Миколаївській області очікується мінлива хмарність, а на дорогах ожеледиця. Миколаївський обласний центр гідрометеорології попереджає жителів області про перший рівень не...
Баннер

Криворіжці звернулись з проханням перейменувати вулицю Білогорську на честь загиблого Героя, - ФОТО

2022-08-21 17:55:32
Источник: https://www.0564.ua/

Криворіжці звернулись з проханням перейменувати вулицю Білогорську на честь загиблого Героя, - ФОТО

У п'ятницю, 20 серпня, біля кінотеатру "Зарічний" у Кривому Розі пройшло обговорення щодо перейменування криворізьких вулиць Єнісейська, Зеленоградська, Ямальська та Білогорська. У громадських слуханннях прийняв участь 21 чоловік, переважно, мешканці зазначених вулиць.

Як повідомляє сайт 0564.ua з посиланням на власного кореспондента, перед початком обговорення, заступник голови Покровської районної у місті ради Юрій Красножон запропонував перенести зустріч на понеділок, оскільки накрапав дощ, за даними синоптиків очікувався шторм, а потрапити всередину будівлі не було можливості. Також, з невідомих причин, спрацьовувала сигналізація в будівлі, що заважало обговоренням. Непокоїла його і кількість мешканців перед початком зустрічі, оскільки прийшли лише близько 5 чоловік. Присутні не погодились. А вже через кілька хвилин, незважаючи на дощ, почали підходити люди. Таким чином в обговорені прийняв участь 21 чоловік.

"Громадські слухання" відкрив голова Покровської районної у місті ради Андрій Соколовський. Він передав слово своєму заступнику - Юрію Красножону, який і проводив "громадські слухання".

Відповідно до порядку денного розглядалися пропозиції щодо перейменування вулиці Єнісейська:

1) Вулиця Братська (від історичної назви місцевості, де розташована вулиця селища Братське). 

2) Вулиця Посестер (побратимство та посестринство - звичай духовного споріднення індивідуальної взаємопідтримки, які сягають скіфських часів. Особливого значення набув у період збройної відсічі рф).

Також був третій варіант - вулиця Дністерська, але оскільки такий топонім вже існує в Саксаганському районі, то його зняли з голосування. Більшість проголосувала за перейменування булиці Єнісейської на вулицю Братська.

Вулицю Зеленоградську пропонували перейменувати на вулицю Побратимів і більшість підтримала це рішення.

А от на перейменування вулиці Ямальська було висунуто три варіанти:

вулиця Балка Федорівка від історичної назви місцевої балки,

вулиця Джерельна, оскільки на схилах балки були джерела,

вулиця Каскадна , оскільки канал Дніпро - Кривий Ріг, який поділяє вулицю на дві частини, утворює водоспади.

Мешканці повідомили, що балка Федорівка знаходиться в іншому місці, а місцева балка називалась Біляєвська, на честь селища, в якому і знаходиться ця вулиця. Тому мешканці і пропонували назвати вулицю Джерельною або Каскадною. Більшості сподобалась назва Джерельна і вони її підтримали, а за назву Балка Федорівка всі однозначно виступили проти.

Вулиця Білогорська не підпадала під перейменування, оскільки під час декомунізації ця вулиця отримала назву Білогорська, так як поруч з нею є гранітний кар'єр, де знаходиться Біла гора.

Перед присутніми виступив Анатолій Нежигай, який повідомив, що їхню вулицю безліч разів перейменовували. Спочатку вона була Тельмана, Соколина, Сонячна, Фабріциуса і нещодавно отримала назву Білогорська, але мешканці не приймали участі в перейменуваннях, і їхню думку ніхто не питав. На цій вулиці проживав сержант Денис Майборода з позивним "Красавчик", який загинув 30 квітня 2017 року, захищаючи Україну від російської навали. На цій вулиці досі живуть його батьки і мешканці виступили з ініціативою перейменувати вулицю Білогірська на вулицю Сержанта Дениса Майбороди.

Настоятель Храму Великомученика і Цілителя Пантелеймона протоієрей Православної Церкви України отець Святослав повідомив, що парафіяни обговорювали перейменовування цієї вулиці, оскільки Храм відвідує велика кількість мешканців цієї вулиці. Через погодні умови вони не змогли прийти, але він запевнив, що абсолютно всі виступили за перейменування вулиці Білогорська на вулицю Сержанта Дениса Майбороди.

Під час голосування почався шквальний вітер і сильний дощ, але це не завадило мешканцям продовжити голосування. В результаті учасники слухань одноголосно проголосувати за це рішення, підкреслюючи, що вони настільки переживають за назву, яка буде носити їх вулиця, що готові це обговорювати за будь - якої погоди.

Читайте також: Під дощем і з реєстрацією на сходах: 17 криворіжців обговорили пропозиції щодо перейменування трьох вулиць.

Здійснено за підтримки Асоціації "Незалежні регіональні видавці України" в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.


Суспільство
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.В Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Заг...
Суспільство
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Суспільство
У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося перше слухання у справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Самого Михайла Гол...
Суспільство
Київ – це унікальне місто, з давньою історією та безліччю цікавих пам’яток. У столиці є багато місць, які відомі не тільки українцям, а й закордонним гостям. Кожен, хто живе у Києві чи хоча б на де...