Сегодня:
Последние записи
Близько 23:00 російські окупанти вдарили по Харкову із території Бєлгорода двома ракетами С-300.Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий це...
На Одещині судитимуть чоловіка, який наприкинці літа минулого року побив двох жінок та утримував їх разом з власною дитиною у квартирі. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загро...
Сьогодні, 10 січня, “Київводоканал” виконуватиме ремонтні роботи на бульварі Академіка Вернадського. У зв’язку з цим буде частково перекрита проїжджа частина проїжджої частини бульвару.Про це повід...
Сьогодні, 10 січня, у Миколаївській області очікується мінлива хмарність, а на дорогах ожеледиця. Миколаївський обласний центр гідрометеорології попереджає жителів області про перший рівень не...
Баннер

192 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн

2022-09-03 16:59:20
Источник: https://www.0629.com.ua/

192 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн

Сьогодні 3 вересня, субота. Триває 192 доба героїчного спротиву українського народу російській загарбницькій війні.

Ворог не припиняє спроб встановити контроль на всією Донецькою областю. Путін поставив своїм військам термін - 15 вересня. Тож росіяни атакували на Бахмутському, Авдіївському, Запорізькому напрямках. Та їхні спроби просунутись далі вглиб української землі виявились невдалими.

Віримо в ЗСУ. Стежимо за подіями в країні онлайн.


10.52 Російські окупаційні війська за добу втратили 25 танків та 37 броньованих машин, повідомляє Генштаб ЗСУ.

10.51 Британська розвідка розповідає, що дії українських військових на Херсонщині стали певною тактичною несподіванкою для противника.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться в огляді про війну в Україні від Міноборони Британії за 3 вересня.

"Один з елементів цього наступу - триваюче просування на широкому фронті західніше Дніпра, що фокусується на трьох напрямках у межах окупованої РФ частини Херсонської області. У цієї операції - обмежені найближчі задачі, проте українські сили, схоже, досягли певної тактичної несподіванки, скориставшись недоліками логістики та управління й командування у російській армії", - пишуть в огляді. 

10.27 Ситуація на Херсонщині. Російські військові продовжують обстріл не лише окупованих, а й звільнених ЗСУ територій. Важкою залишається ситуація у Бериславському та Каховському районах, десятки сіл знаходяться на лінії фронту та дуже пошкоджені. Жителі області також неодноразово бачили запуск ворожої техніки з боку Криму, спостерігаються запуски по сусіднім регіонам з самого Херсона. Натомість ЗСУ продовжують надавати влучні удари по важливим стратегічним об’єктам, які окупанти використовують у своїх цілях, пише Українська правда.

10.25  Сьогодні зранку, орієнтовно о 04:20, у м. Вознесенськ на Миколаївщині пролунав вибух. Попередньо без жертв та постраждалих. Детальна інформація уточнюється.

10.11 Російська армія вночі здійснила ракетний удар по Харкову. Як повідомив міський голова Ігор Терехов, по Новобаварського району. Прилетіло поряд із однією зі шкіл Харкова. Постраждалих немає. У школі вибиті шибки.

10.06 Ситуація на Дніпропетровщині. Микола Лукашук, очільник Дніпропетровської обласної ради повідомляє:

В Нікопольському районі було влучання на відкриту територію. Руйнувань і жертв немає.

Марганську громаду ворог накрив «Градом». Пошкоджено два приватні будинки, 2 господарчі споруди, гараж й кілька газопроводів. На території гаражного кооперативу сталося займання, вигоріло 30 м² території. Нині пожежу ліквідовано.

192 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в країні, - онлайн, фото-1

У Криворізькому районі ворог обстріляв Широківську громаду. Пошкоджено один житловий будинок, люди не постраждали.

10.01 Вночі ворог випустив по Дніпру п'ять ракет "Калібр" з системи "Іскандер". Всі п'ять були збиті в небі над Дніпром, повідомляє Повітряне командування "Схід".

Від уламків, що впали, на околицях Дніпра сталася пожежа, повідомив очільник Дніпровської ВЦА Валентин Резніченко.

4 пожежі у кількох громадах - пошкоджено сільськогосподарську техніку (культиватор, жатка й два причепи до трактора), зайнявся дитячий майданчик та вигоріла суха трава на площі 200 м². Постраждалих серед населення немає.

10.00 Оперативна ситуація на фронті від Генштабу ЗСУ:

Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Протягом минулої доби ворог завдав 6 ракетних та понад 20 авіаційних ударів по військових та цивільних об’єктах на території нашої Держави. Зокрема, постраждали населені пункти Полтавка, Пришиб, Перемога, Хрещенівка, Осокорівка та Білогір’я. 

З початком сутінок противник активізувався на Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках. Силам оборони вдалося успішно відбити атаки ворога в районах населених пунктів Бахмутське, Кодема, Зайцеве, Авдіївка, Мар’їнка та Времівка. 

Зокрема, підтверджено знищення живої сили противника на Запорізькому напрямку. За даними розвідки, колона з вантажівок ворога, одна з яких була заповнена тілами загиблих, прямувала в сторону Бердянська, де розгорнутий крематорій.

  • На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. 
  • На Сіверському напрямку ворог здійснив обстріли районів населених пунктів Сеньківка Чернігівської області, Миропільське, Порозок Сумської області.
  • На Слобожанському напрямку ситуація значних змін не зазнала. Підрозділи Сил оборони утримують займані позиції та не дають ворогу просуватися вглиб території нашої Держави.
  • На Харківському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Золочів, Великі Проходи, Руська Лозова, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Пришиб.
  • На Слов’янському напрямку артилерійських обстрілів з боку окупантів зазнали населені пункти Велика Комишуваха, Карнаухівка, Вірнопілля. Активних наступальних дій ворог не вів. 
  • На Краматорському напрямку противник здійснював обстріли районів населених пунктів Райгородок, Сіверськ, Спірне.
  • На Бахмутському напрямку із мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії обстріляв райони населених пунктів Соледар, Бахмут, Кодема.
  • На Авдіївському напрямку обстрілів з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали населені пункти Авдіївка, Водяне, Веселе.
  • На Новопавлівському напрямку активних наступальних дій не проводив, обстрілював райони населених пунктів Мар’їнка, Велика Новосілка, Нескучне, Вугледар, Павлівка.
  • На Запорізькому напрямку ворог здійснював обстріли обʼєктів в районах населених пунктів Новосілка, Залізничне, Гуляйполе, Червоне, Щербаки, Білогір’я.
  • На Південнобузькому напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Лозове, Андріївка, Ольгине, Зелений Гай, Степова Долина. Сили оборони успішно відбили наступ противника в районах населених пунктів Високопілля та Потьомкіне. 

Протягом доби авіація Сил оборони здійснила понад 40 бойових вильотів для підтримки дій наземних угруповань, в ході яких було знищено декілька пунктів управління противника та склад з боєприпасами. Безпілотним літальним авіаційним комплексом Байрактар ТБ-2 завданий ракетний удар, в результаті якого детонував боєкомплект та знищено 2 одиниці броньованої техніки противника разом з екіпажами.

Ракетні війська та артилерія угруповань наших військ продовжує виконувати завдання з контрбатарейної боротьби, порушення системи управління та логістичного забезпечення противника. Так, уражено понад 10 скупчень живої сили ворога, в тому числі 3 взводні опорні пункти. Знищено 3 зенітно ракетні комплекси та декілька одиниць броньованої техніки окупантів.

Агресор відчуває незламність духу нашого народу та жагу до визволення українських земель. Особливо це помітно у південних областях де окупанти посилюють фільтраційні заходи, чим намагається послабити патріотичні настрої населення тимчасово окупованих районів.


Суспільство
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.В Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Заг...
Суспільство
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Суспільство
У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося перше слухання у справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Самого Михайла Гол...
Суспільство
Київ – це унікальне місто, з давньою історією та безліччю цікавих пам’яток. У столиці є багато місць, які відомі не тільки українцям, а й закордонним гостям. Кожен, хто живе у Києві чи хоча б на де...