Сегодня:
Последние записи
Близько 23:00 російські окупанти вдарили по Харкову із території Бєлгорода двома ракетами С-300.Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий це...
На Одещині судитимуть чоловіка, який наприкинці літа минулого року побив двох жінок та утримував їх разом з власною дитиною у квартирі. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загро...
Сьогодні, 10 січня, “Київводоканал” виконуватиме ремонтні роботи на бульварі Академіка Вернадського. У зв’язку з цим буде частково перекрита проїжджа частина проїжджої частини бульвару.Про це повід...
Сьогодні, 10 січня, у Миколаївській області очікується мінлива хмарність, а на дорогах ожеледиця. Миколаївський обласний центр гідрометеорології попереджає жителів області про перший рівень не...
Баннер

"Звання лейтенанта вартує від 1000 до 3000 дол": стало відомо про схеми у Службі порятунку Чернівецької області

2021-02-15 13:28:12
Источник: https://www.0372.ua/


Співробітник Управління ДСНС України у Чернівецькій області вже більше не може витримувати несправедливості та корупції у відомстві, тому вирішив звернутися до ЗМІ. Він розповів про нецільове використання коштів у службі, корупційні шляхи отримання звань та психологічний тиск, який чинять щодо працівників Управління, пише 0372.ua. 

Нагадуємо, ми писали раніше, що Наніс майже 20 ударів ножем: розшукали буковинця, підозрюваного у жорстокому вбивсті (ФОТО)

Олександр Закревський, який працює в даному управлінні майже 13 років і наразі обіймає посаду заступника начальника загону з реагування на надзвичайні ситуації Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, звернувся до редакції видання "Експрес". Він розповів виданню, що не може більше миритися з несправедливістю, яка панує в управлінні. За словами рятувальника, керівництво установи списує тисячі гривень на бензин і запчастини, які не доходять до аварійно-рятувального загону.

Начальник Управління ДСНС України у Чернівецькій області Сергій Михайлюк їздить на роботу на Mercedes Vito. Це авто не зареєстроване в нашій службі. Його службове авто - Toyota Land Cruiser 100, і, хоч він ним не користується, пальне списують саме на цю машину. А розхід цього авто - до 22-х літрів на 100 кілометрів! Кожен місяць списується від 700 до 1000 літрів пального. Уявляєте, скільки можна їздити на Vito, який витрачає приблизно 10 літрів по місту? Тобто пальне списується, а залишок кудись зникає, - розповідає Олександр Закревський виданню. 

Рятувальник зазначає, що значні суми також витрачаються на начебто ремонт цього автомобіля, оскільки за документами він перебуває у використанні. Лише минулого року на машину виділили приблизно 30 тисяч гривень.

"Натомість наш піротехнічний автомобіль "КамАЗ" уже понад два місяці стоїть із зламаним заднім мостом, - веде далі рятувальник. - Я спитав у керівництва, чому ми не можемо його полагодити. Відповіли, що грошей нема". У закупівлі запчастин, каже він, також присутні схеми.

Минулого року, наприклад, витратили приблизно 40 тисяч гривень на запчастини, половина з яких просто не доїхала до загонів. Також діють схеми, пов’язані з отриманням звань. Усі молоді спеціалісти, які приходять працювати в Управління ДСНС України у Чернівецькій області, змушені платити від 1 до 3 тисяч доларів за звання лейтенанта, - повідомив рятувальник журналістам.

Олександр Закревський розповідає, що керівництво висловлює незадоволення його роботою. "Якось мені дали незрозумілу догану, - каже рятувальник. - Пообіцяли, що через три місяці її знімуть. Але зробили це через 10, мовляв, "погано себе зарекомендував". Як наслідок, мені на п’ять місяців затримали звання майора служби цивільного захисту та понизили класність, а це потягнуло за собою втрату зарплати. Щоб відновити класність, потрібно 2,5 року. Опісля почалися перевірки моєї роботи. Всі незначні недоліки, які виявили, було усунуто. Але мені дали ще одну догану. Я змушений був подати до суду. Судовий процес триває досі.

Також у матеріалі зауважується, що чоловік звернувся із листом до Миколи Чечоткіна - голови ДСНС України. Він попросив звернути увагу на цю ситуацію. "Нещодавно отримав відповідь, де вказано, що "з керівництвом поговорили", і вони так більше не чинитимуть. Та це геть несерйозно", - каже він.

Олександр Закревський також додає, що в лютому в нього закінчується контракт. І йому вже сказали, що продовжувати його не будуть. Однак він відступати не планує і боротиметься за свої права в суді.

Як зазначає видання, у відповідь на їх інформаційний запит Управління ДСНС у Чернівецькій області наведені паном Олександром факти назвало "надуманими і провокативними". Відповідь підписана керівником управління Сергієм Михайлюком.

"Всі службові автомобілі заступників начальника управління використовуються за призначенням та відповідно до вимог Настанови з експлуатації транспортних засобів в органах та підрозділах цивільного захисту, що затвердже наказом ДСНС України від 27.06.2013 №432, - йдеться у листі. - Робочий "КамАЗ" вийшов з ладу наприкінці 2020 року. На сьогодні проводиться робота щодо відновлення працездатності як цього вантажного автомобіля, так й іншої допоміжної техніки з дотриманням процедури державних закупівель. Я, як керівник управління, не здійснюю ніякого будівництва житлового будинку і, відповідно, не залучаю до цього службовий автотранспорт," - відповіли виданню. 

Також в офіційному листі на журналістський запит зазначили, що "спеціальні звання служби цивільного захисту особам рядового та начальницького складу присвоюються відповідно до вимог Положення про порядок проходження служби цивільного захисту особами рядового і начальницького складу, затвердженого постановою Кабміну від 11.07.2013 №593. Дружина керівника управління не є засновником, власником або співвласником будь-якої юридичної особи, у тому числі страхової компанії. Відомості щодо цього можуть бути підтверджені відповідними даними з державного реєстру", - повідомляє видання.

Газета "Експрес" звернулася із запитом до голови ДСНС та в прокуратуру з вимогою дати належну оцінку оприлюдненим фактам.

Читайте також: Організовував збут наркотиків у колонії: на Буковині викрили "тюремного наглядача"

Тіла двох рибалок і 10-річної дитини витягли водолази з Дніпра


Суспільство
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.В Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Заг...
Суспільство
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Суспільство
У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося перше слухання у справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Самого Михайла Гол...
Суспільство
Київ – це унікальне місто, з давньою історією та безліччю цікавих пам’яток. У столиці є багато місць, які відомі не тільки українцям, а й закордонним гостям. Кожен, хто живе у Києві чи хоча б на де...