Сегодня:
Последние записи
Близько 23:00 російські окупанти вдарили по Харкову із території Бєлгорода двома ракетами С-300.Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий це...
На Одещині судитимуть чоловіка, який наприкинці літа минулого року побив двох жінок та утримував їх разом з власною дитиною у квартирі. Слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Зловмиснику загро...
Сьогодні, 10 січня, “Київводоканал” виконуватиме ремонтні роботи на бульварі Академіка Вернадського. У зв’язку з цим буде частково перекрита проїжджа частина проїжджої частини бульвару.Про це повід...
Сьогодні, 10 січня, у Миколаївській області очікується мінлива хмарність, а на дорогах ожеледиця. Миколаївський обласний центр гідрометеорології попереджає жителів області про перший рівень не...
Баннер

Про роботу з ВПО у Кам'янському: цифри

2022-09-20 10:33:38
Источник: https://www.5692.com.ua/

Про роботу з ВПО у Кам'янському: цифри

Внаслідок проведення бойових дій на території України під час збройної агресії Російської Федерації та після введення воєнного станудо Кам’янської міської територіальної громади прибувають тимчасово переміщені особи, які через проведення бойових дій були змушені залишити постійне місце проживання.

У зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації з 24.02.2022 року до департаменту соціальної політики Кам’янської ради з різних питань (взяття на облік, видача гуманітарної допомоги, допомога у забезпеченні соціальним житлом, надання консультативної допомоги тощо) звернулось 24729 осіб. Це мешканці:

  • Донецької;
  • Луганської;
  • Харківської;
  • Херсонської;
  • Миколаївської;
  • Житомирської;
  • Запорізької;
  • Київської;
  • Дніпропетровської;
  • Одеської;
  • Сумської;
  • Чернігівської;
  • Нікопольської областей.

Станом на 19.09.2022 взято на облік, видано довідок та внесено інформацію до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб – 20410 чол.

Відповідно до постанови КМУ №332 від 20.03.2022 “Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам” призначена допомога на проживання 16116 особам.

У місті Кам’янське для розміщення на тимчасове проживання внутрішньо переміщених осіб пристосовані: модульне (транзитне) містечко, гуртожитки закладів освіти, 4 приміщення КЗ «Центр надання соціальних послуг» Кам’янської міської ради, де на теперішній час проживає 344 особи. Враховуючи, що гуртожитки навчальних закладів проводять підготовку до навчального року, проводиться переселення внутрішньо переміщених осіб до модульного (транзитного) містечка та приміщень КЗ «Центр надання соціальних послуг» Кам’янської міської ради.

З метою облаштування 4 приміщень КЗ «Центр надання соціальних послуг» Кам’янської міської ради та для забезпечення комфортного, безпечного проживання внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів бюджету Кам’янської міської територіальної громади придбано побутову техніку, промислові пральні машини та сушарки, водонагрівачі, холодильники, меблі, матраци, подушки, ковдри, комплекти постільної білизни, рушники, засоби гігієни, антисептичні і дезінфікуючі засоби та пральний порошок на загальну суму 3 804 606 грн відповідно до міської Програми підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2022 рік.

Відповідно до Програми соціального захисту населення запроваджена соціальна послуга тимчасового цілодобового перебування, якою скористались 16 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб.

Для належної організації роботи щодо всебічної підтримки внутрішньо переміщених осіб на базі Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Кам’янської міської ради відкрито пункти прийому та видачі гуманітарної допомоги для тимчасово переміщених осіб.

За період роботи пунктів прийому та видачі гуманітарної допомоги скористались 9303 внутрішньо переміщених особи, які мали змогу підібрати одяг, взуття, посуд, дитяче приладдя, візочки, ліжечка тощо.

За участю Кам’янської районної військової адміністрації 6560 внутрішньо переміщених сімей були забезпечені гуманітарною допомогою у вигляді продуктів харчування. Крім того 12463 внутрішньо переміщені особи та мешканці пільгових категорій Кам’янської міської територіальної громади отримали 59,0 тон овочів.

В рамках співпраці з гуманітарною організацією World Central Kitchen, яка заснована іспансько-американським шеф-кухарем Хосе Андерсом 6600 внутрішньо переміщених сімей отримали гуманітарну допомогу у вигляді великих продуктових наборів.

Представники центру Молодіжних ініціатив м. Кам’янського передали гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб у кількості 194 продуктових наборів та 400 наборів засобів особистої гігієни.

Сім’ям з дітьми внутрішньо переміщених осіб, знову прибулим для тимчасового проживання на території Кам’янської міської територіальної громади, в приміщенні департаменту соціальної політики Кам’янської міської ради надається одноразова допомога, яка надійшла від мешканців міста у вигляді дитячого харчування та товарів першої необхідності для дітей.

Від приватного акціонерного товариства “КАМЕТ-СТАЛЬ” отримано 1500 комплектів постільних речей у вигляді матрацу топпер, ковдри, подушок для забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб на загальну суму 2894436,00 грн.

В рамках взаємодії із благодійною організацією ADRA, яка співпрацює з всесвітньою продовольчою програмою, Фонд розвитку м. Кам’янського надав гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування для внутрішньо переміщених осіб понад 1200 коробок.


Суспільство
Розпочалася шістсот вісімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.В Генштабі ЗСУ повідомили, що протягом минулої доби відбулося 77 бойових зіткнень. Заг...
Суспільство
6 січня с.Рівне потрапило під ворожий обстріл. Внаслідок обстрілу 6 приватних будинків не підлягають відновленню, зазнали пошкоджень 141 житлове приміщення, адміністративна будівля, будівлі дитячог...
Суспільство
У Тернопільському окружному адміністративному суді відбулося перше слухання у справі за позовом Михайла Головка щодо звільнення його з посади голови Тернопільської обласної ради. Самого Михайла Гол...
Суспільство
Київ – це унікальне місто, з давньою історією та безліччю цікавих пам’яток. У столиці є багато місць, які відомі не тільки українцям, а й закордонним гостям. Кожен, хто живе у Києві чи хоча б на де...